Trică: „Nu trebuie să punem presiune pe jucători. Nu trebuie să facem o tragedie dacă s-ar întâmpla ceva"

Eugen Trică și Vlad Achim își doresc toate cele trei puncte din meciul cu Hermannstadt.

trica achim

FC U Craiova-Hermannstadt se va disputa duminică, cu începere de la ora 21:30, pe arena „Ion Oblemenco" din Bănie.

Eugen Trică și Vlad Achim au vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre acest meci. 'Suntem în fața ultimului act și ne așteaptă un meci foarte important pentru menținerea în Liga 1. Momentan nu se știe nimic, iar eu vă tot zic de vreo trei săptămâni că totul se va juca până în ultima etapă. Am tot lotul valid și îmi doresc ca meciul de mâine să îl tratăm cu maximă seriozitate și să îl câștigăm. Trebuie să ne gândim doar la jocul nostru și abia după final trebuie să vedem ce s-a întâmplat și în celelalte meciuri. Nu trebuie să punem presiune pe jucători și chiar voi discuta cu ei și despre acest aspect.

Acest meci trebuie tratat ca oricare altul. Nu trebuie să facem,o tragedie dacă s-ar întâmpla ceva, iar dacă s-ar întâmpla, atunci trebuie să ai puterea să o iei de la capăt. Ai căzut, te ridici, te scuturi, iar dacă ești puternic o iei de la capăt cu o strategie foarte bună și ataci promovarea. Au căzut și alte echipe foarte mari, Juventus sau Celtic. Haideți să nu facem tragedii din retrogradări. Tragediile sunt altele: când s-a scufundat Titanicul sau războiul din Ucraina.

Hai să nu mai punem presiune pe jucători în cazul în care Doamne ferște se întâmplă....că nu se întâmplă nimic. Hai să luăm totul mai relaxant. Nu trebuie să o mai luăm cu dacă, dacă, dacă. Uite că s-a ajuns aici. Acum mai e un meci și trebuie să îl câștigăm", a spus Trică.

Întrebat dacă consideră că salvarea de la retrogradare se va juca doar pe teren, "Jose" a declarat. "Voi ați sesizat prin presă că vezi Doamne pe la Sibiu s-a întâmplat ceva sau pe la Ploiești. Dar, totuși acum vreau să vă spun ceva. La FRF e o Comisie de Integritate și degeaba vă sesizați voi dacă Comisia nu a luat nicio sancțiune. Înseamnă că nu a fost nimic. Sau dacă acele meciuri nu au fost cum trebuie și au făcut ceva și nu i-a prins nimeni, atunci hoțul neprins este negustor cinstit, așa cum se spune, nu? Deci, deocamndată nu avem nimic, iar noi nu suntem în măsură să spunem ceva. Eu văd doar în presă ce se scrie. Voi sesizați aceste lucruri", au fost câteva dintre declarațiile lui Trică.

Vlad Achim: „Ne-am prezentat destul de rău în ultimele meciuri!"

La rândul său, Vlad Achim a declarat: „Trebuie să câștigăm acest meci, dar trebuie să ne ajute și rezultatele din celelalte meciuri. Am ajuns în situația asta, iar până la urmă la ce rezultate am tot avut din ianuarie și până acum, totuși e bine că mai avem șanse și în ultima etapă.

Am pierdut foarte multe meciuri. Însă, încercăm acum să ne câștigăm meciul nostru. În acești ani am avut și fructații de formă. Am fost echipa care a fost lăudată, dar am fost și echipa care s-a prezentat destul de rău în ultimele meciuri. Dar am tot sperat că o să ne revenim, însă se pare că am luat-o în jos, iar problemele s-au agravat și am ajuns aici. Însă, acum trebuie să câștigăm acest meci. Nu e ușor să te afli în situația noastră, mai ales că suntem și la mâna rezultatelor. Sper să avem și un arbitraj bun la acest meci cu Hermannstadt".

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28