Pușcaș: „Avem nevoie de toate cele trei puncte cu Hermannstadt, altfel nu mai are rost niciun calcul!"

FCU va întâlni Hermannstadt duminică, de la ora 21:30.

221001 mioveni fcu 16 bauza pop

FCU își joacă salvarea de la retrogradare în ultima etapă cu Hermannstadt, dar din păcate alb-albaștrii nu mai sunt doar la mâna lor pentru îndeplinirea acestui obiectiv. 

Marcel Pușcaș a vorbit la Fanatik despre partida cu Hermannstadt, dar și despre meciurile echipelor FC Botoșani, FC Voluntari, Poli Iași și Dinamo București.

Gândul fotbaliștilor e la vacanțe. Asta e singura mea reținere. Dacă ar fi o miză și de o parte și de alta, nu ar trebui să ne facem probleme, cu condiția ca noi să obținem cele trei puncte. Nu credeam nici noi că vom ajunge aici și nu cred că o făcea nimeni. Din păcate, suntem în situația asta și au mai fost și alte echipe așa. Voluntari acum câțiva ani, Astra. Asta e. A fost un ciclu rău și sper ca în ultima etapă să batem Sibiul și să beneficiem și de o conjunctură favorabilă din partea altor contracandidate. 

Nu știu ce calcule pot fi, dar nu cred că toate echipele angrenate în disputa asta pentru evitarea retrogradării vor câștiga. Ce-i sigur este că noi trebuie să învingem. Pe noi ne preocupă mai puțin alții și așa trebuie să fie.Eu cred că dacă vom câștiga vom putea să prindem loc de baraj. Toate meciurile sunt importante, nu suntem doar noi în situația asta. Toți care joacă cu sabia deasupra capului trec printr-o situație similară. Nu va fi ușor nici pentru Voluntari, nici pentru Botoșani, nici pentru Iași.

pușcaș 2

Echipele contra cărora joacă unele contracandidate sunt, poate, în vacanță. Cum ar fi U Cluj, Oțelul sau UTA. Știm foarte bine că jucătorii pot fi cu gândul la vacanță. Mă aștept de la Petrolul să aibă o atitudine foarte bună, măcar din punct de vedere financiar. Poate reușesc să urce în clasament și să încaseze 200.000 de euro în plus. Mă aștept de la orgoliul Galațiului să confirme ceea ce spune toată lumea despre echipă și despre Dorinel, despre care cred că a avut un parcurs fantastic. Cred că U Cluj poate să demonstreze că a avut un an bun, mai ales că au fost și discuții despre înlăturarea lui Neluțu Sabău. Mă aștept și la orgoliul celor de la UTA, Rednic a avut cel mai bun parcurs cu UTA de 50 de ani. Sper să fie motivați. Gândul fotbaliștilor e la vacanțe. Asta e singura mea reținere. Dacă ar fi o miză și de o parte și de alta, nu ar trebui să ne facem probleme, cu condiția ca noi să obținem cele trei puncte. Unii jucători de la noi vor pleca, iar unii vor rămâne. Dar contază și modul în care pleci. În joc este și CV-ul lor", a spus Pușcaș.

  • Ora 21:30 Oțelul Galați - FC Botoșani

  • Ora 21:30 Politehnica Iași - Petrolul Ploiești

  • Ora 21:30 FCU - FC Hermannstadt

  • Ora 21:30 Dinamo București - UTA Arad

  • Ora 21:30 FC Voluntari - Universitatea Cluj

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28