Țicleanu: Avertisment pentru leii din Bănie. "Mititelu a cerut promovarea, nu doar locul 1 după etapa 7-a!"

Aurică Țicleanu îi sfătuiește pe jucătorii lui FC Universitatea Craiova să rămână concentrați.

Capture 3 Aurel Ticleanu

Fostul mare fotbalist al Universității Craiova a vorbit pentru Ediție.ro despre parcursul Științei de până acum din Liga a doua și a spus din startul discuției că dorește să poarte un dialog foarte sincer.

"Mă bucur din suflet pentru parcursul băieților din acest început din campionat, dar atenție că nu este de joacă cu Adrian Mititelu. Omul ăsta a suferit destul, iar cei care sunt acum la echipă trebuie să fie conștienți în ce vestiar se află și ce eforturi financiare a făcut și face în continuare patronul lor.

Un mare bravo tuturor pentru locul 1, dar băieții trebuie să fie conștienți că încă nu au realizat nimic. Adrian a cerut în primul rând promovarea în Liga 1, nu doar locul 1 după etapa a șaptea în Liga 2 și gata treaba. Nu trebuie să te culci acum pe o ureche că tu ești cel mai tare și cel mai frumos din Liga 2. Greul de abia acum începe. Din momentul ăsta toți vor să te bată și să te încurce, iar băieții lui Nicolo Napoli vor avea meciuri pe viață și pe moarte. Mi-a plăcut cum a arătat echipa în meciul cu Rapid, dar mare, mare, mare atenție. De acum trebuie ca jucătorii să muncească și mai mult la antrenamente", și-a început Aurică Țicleanu discursul.

"Autoritățile trebuie să lase echipa pe Oblemenco!"

În continuare, "Chiose" ne-a vorbit despre FC Universitatea Craiova. "Mă bucur că acest club a renăscut din propria cenușă, iar eu sunt convins că Adrian Mititelu știe ce are de făcut în continuare și știe că trebuie să își întărească pe viitor clubul în toate departamentele și în toate sectoarele. Am observat că departamentul lor de marketing este foarte bun. Știu cine îl conduce, iar omul este de top.

Însă toată lumea trebuie să muncească și mai mult de acum, iar cei de la club nu trebuie să își facă programul după patronul lor. Acolo la club trebuie să vii de dimineață și trebuie să pleci seara. Trebuie să tragi tare și când nu este patronul la club și trebuie să muncești doar cu gândul ca acest club trebuie să revină acolo unde îi este locul. Doar așa poți să îți faci un club puternic, prin multă muncă, și un club care într-o zi va ajunge din nou în cupele europene.

Am înțeles că în proiectul lor sunt șanse foarte mari să intre și Mircea Bornescu. Mă bucur că Adrian s-a gândit la acest om, deoarece Mircea este un exemplu pentru toată lumea. Bornescu, Dănănae și Robert Săceanu știu foarte bine ce înseamnă să te afli într-un astfel de club, dar și în vestiarul Universității Craiova.

Când Marcel Pușcaș era acolo eu i-am spus părerea mea și i-am spus cum văd eu lucrurile. FRF nu are cum să nu agreeze un club puternic și nu are cum să nu își dorească un astfel de club în play-off-ul Ligii 1, atunci când ei vor reuși promovarea în Liga 1. I-am spus lui Marcel Pușcaș acest lucru în față. Dar acest club trebuie să își aibă neapărat rădăcinile în Craiova, iar autoritățile locale trebuie să lase echipa să joace pe stadionul Ion Oblemenco și să înțeleagă că acest chin trebuie să înceteze. Este păcat să îi tot pui pe drumuri, ba la Severin, ba pe la Târgu Jiu", a spus Țicleanu.

976247 costinel gugu2

"Cu ochi pâng, iar cu altul rând!"

Aurică Țicleanu a vorbit și depsre fotbaliștii care i-a antrenat la Universitatea Craiova.

"Revenind la Universitatea Craiova, că tot m-ai provocat să vorbesc, vreau să vă spun că eu cu un ochi plîng și cu altul râd. Mă bucur că echipa este acum pe locul 1 în Liga 2, dar îmi vine să plâng când îmi aduc aminte cum a fost dezafiliată Universitatea Craiova. Fosta conducere a FRF a tăiat aripile unor fotbaliști care puteau să joace cel puțin 10 ani la echipa națională.

Unul dintre ei este actualul căpitan al Științei, Costinel Gugu. Eu l-am debutat în Liga 1, deoarce era un copil cu multe calități și am avut mare încredere în el. Dacă Gugu avea continuitate cu Universitatea Craiova vă spun eu că el devenea un pilon de bază la echipa națională și 10 ani nu era socos din lot de nimeni. Dănănae jucase și el la națională, dar din păcate el se accidentase.

Însă mai erau alți câțiva jucători de națională de la Universitatea Craiova și vreau să vă dezvălui ceva. Vă aduceți aminte de meciul Steaua-Universitatea Craiova din Ghencea? Mă refer la meciul ăla din 2010, când am fost furați ca în codru. Eu eram la Universitatea și Pițurcă la Steaua. Făcusem la Craiova o echipă puternică și le dădusem steliștilor în Ghencea cu terenul în cap, dar ne-au bătut cu 2-1 doar cu ajutorul arbitrilor. Lui Mihai Costea i-au anulat golul eronat, dar nu l-am avut nici pe Florin Costea, pentru că el era accicentat și operat.

Atunci îi aveam pe tinerii Silviu Lung jr, Găman, Bărboianu, Dănănae, Mihai Costea, Prepeliță și le-am spus băieților mei înainte de meci că dacă vom câștiga grupul lor o să fie cel care o să prindă echipa mare națională a României, deoarece ei se băteau cu grupul lui Cristi Tănase, Bogdan Stancu, Surdu, Nicoliță și Răduț. Am amintiri frumoase și sper că Știința o să revină acolo unde îi este locul.

Dar nu în ultimul rând, suporterii trebuie să rămână indiferent de situație lângă echipă și am văzut că au și făcut deplasarea la Severin chiar dacă nu au avut acces pe stadion", a încheiat Țicleanu.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Sâmbătă, 5 Decembrie 2020
Pandurii Târgu Jiu vs FC Universitatea
11:00

Clasament Liga 2, 2020-2021

Loc Echipă J Pct
1. FC Universitatea 13 27
2. ACS ASU Poli Timișoara 13 24
3. Dunărea Călăraşi 12 23
4. Viitorul Pandurii Tg. Jiu 13 23
5. FC Rapid 13 23
6. FC Metaloglobus 14 22
7. SCM Gloria Buzău 13 20
8. Farul Constanţa 12 20
9. AFK Csikszereda 13 19
10. Petrolul Ploieşti 13 18