Alb-albaştrii au pierdut primul meci în Slovenia. Hajduk Split-FCU, 2-1!

FC Universitatea Craiova a pierdut primul meci amical din cantonamentul din Slovenia.

hajduk

FC Universitatea Craiova a disputat primul meci din stagiul de pregătire din Slovenia împotriva unui adversar cu nume, Hajduk Split, locul partru din prima ligă din Croaţia. Adi Mutu a decis să înceapă partida cu un nou cuplu de fundaşi centrali, iar Machado şi Kovacic s-au descurcat foarte bine în prima parte a partidei, aşa cum a făcut-o şi un alt nou cuplu propus pentru sezonul următor, Albu-Asamoah. Cei patru jucători au aratat potenţial şi este doar o chestiune de timp până când relaţiile dintre aceştia se vor suda.

Dar, în continuare, Adi Mutu este şi in căutarea şi omului care va ocupa la Ştiinţa din sezonul viitor postul de fundaş dreapta titular, acolo unde lupta se va da între Negru şi Bagayoko. Hajduk Split a dominat clar prima repriză, dar Ştiinţa s-a descurcat foarte bine în defensivă. În startul parţii a doua a meciului Adi Mutu a decis să facă trei schimbări, iar Bagayoko, Paramatti și Raicea au intrat în locul lui Negru, Machado și Bauza. Şi băieţii lui Mutu i-au surpins pe croaţi, atunci când Raicea a finalizat cu un gol de toată fruseţea o acţiune personală, min 58. În acest meci s-au remarcat cu cel puţin câte o paradă spectaculoasă de fiecare portarii Popa, Mogoşanu şi Gremsl. Şi fundaşul dreapta al Ştiinţei, Bagayoko a aratat că are potenţial, fiind se pare un jucător de travaliu. Însă se vede că îi lipsesc meciurile şi este de aşteptat ca treptat să îşi revină la forma pe care a avut-o în anii trecuţi.

mutu

Pe fondul schimbărilor făcute de Adi Mutu, după golul marcat de Raicea, Hajduk a trecut din nou în controlul partidei, iar croaţii au întors până la urmă   rezultatul prin golurile reuşite de Mijo Caktaš, min 77 şi Marin Ljubicic, min 82. Ştiinţa a pierdut partida, dar totuşi nu este un capăt de ţară, deoarece pe FCU o va aştepta şi alte meciuri de pregătire, iar Adi Mutu va căuta să sudeze şi mai bine relaţiile de joc între elevii săi.

FC Universitatea Craiova: R. Popa - R. Negru, D. Kovacic, P. Machado, Huyghebaert - S. Asamoah, D. Albu - V. Pop, Baeten, J. Bauza - Cl. Bălan 
Antrenor: Adrian Mutu 

Au mai jucat: Mogoşanu, Gremsl, Bagayoko, Parmatti, Raicea, Zanfir, Răducanu

SURSA FOTO GSP.RO

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28