Dosar penal după o logodnă între doi minori din Coțofenii din Față

Un dosar penal a fost deschis de către polițiștii doljeni pentru comiterea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului şi au fost aplicate amenzi în valoare de 40.000 de lei, după ce au aflat despre o logodnă ce a avut loc în comuna Coțofenii din Față din județul Dolj, mirii fiind copii în vârstă de 12 și respectiv 15 ani.

masina politiei

Polițiștii s-au sesizat din oficiu în acest caz, după ce în spaţiul public a fost încărcat un material audio-video în care apar persoanele care au participat la evenimentul organizat în data de 12 ianuarie, anul acesta.

Poliţiştii au efectuat verificări stabilind faptul că persoanele în cauză, în ziua de 12 ianuarie a.c., în intervalul orar 12:00-15:00, au participat la un eveniment privat respectiv o logodnă, între doi minori de 12 şi 15 ani, care s-a desfăşurat la locuinţa unui bărbat de 33 de ani, din comuna Cotofenii din Faţă, cel în cauză fiind sancţionat de poliţişti în calitate de organizator al evenimentului cu amendă de 10.000 de lei conform Lg 55/2020. În urma vizionării materialului audio-video au fost identificate 12 persoane care au fost sanctionate contravenţional cu amendă în valoare de 2.500 de lei fiecare conform Legii 55/2020”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 40.000 de lei.

Totodată, poliţiştii continuă verificările pentru identificarea tuturor persoanelor participante la eveniment în vederea sancţionării contravenţionale a acestora.

De asemenea, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin unitatea de parchet competentă”, a mai spus reprezentanta IPJ Dolj.