Craiova. Șofer băut, urmărit în trafic de poliție. A provocat un accident cu trei victime

Trei persoane din localitatea doljeană Giurgița au ajuns la spital, duminică dimineață, după ce au fost implicate într-un accident produs de un șofer care, știind că era băut, nu a oprit la semnalul polițiștilor.  

200418 masina politie 02

Potrivit IPJ Dolj, duminică dimineață, un echipaj din cadrul Secției 5 Poliție Craiova s-a sesizat cu privire la faptul că, în zona intersecției dintre Bulevardul Oltenia și Strada George Enescu, șoferul unei mașini circula pe contrasens.

Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă cel în cauză a mărit viteza de deplasare, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

Bărbatul a fost urmărit până la intersecția semaforizată dintre Calea București și Carol I, unde acesta a trecut pe culoarea roșie a semaforului electric, lovind un autoturism care circula regulamentar.

În urma accidentului au rezultat trei victime, toate din autoturismul care circula regulamentar, acestea fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Cele trei victime sunt din Giurgita, un conducător auto de 40 de ani, o pasagera de 40 de ani şi un alt pasager de 62 de aniCel în cauză a fost identificat în persoana unui bărbat de 40 de ani, din Craiova, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, acesta având o concentrație de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.