Primul zbor de noapte al unui elicopter SMURD: Fetiță de trei ani, cu arsuri, dusă de la Craiova în București

O fetiţă în vârstă de trei ani, care suferise arsuri pe 20% din suprafaţa corpului, a fost transportată cu un elicopter SMURD de la Craiova la Bucureşti, în cursul nopţii de luni spre marţi, a anunţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

elicopter smurd craiova 121207 

„Noaptea trecută, echipajul elicopterului SMURD EC-135 nr. 334 aflat în serviciul Punctului de Operare Aeromedical București, compus din locotenent-comandor Asofie Ciprian, căpitan Gheța Robert, medic Ispas Vlad și asistent medical Molodoi Marian, a fost solicitat să intervină pentru transportarea pe cale aeriană a unei paciente în vârstă de trei ani cu arsuri pe 20% din suprafața corpului, cauzate din pricina vărsării unui lichid fierbinte.
Fetița a fost preluată de un elicopter SMURD București de pe aeroportul din Craiova și transportată la București, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” în vederea acordării îngrijirii medicale care se impune”, informează Departamentul pentru Situații de Urgență.

Pe tot parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată și asistată de o echipă medicală asigurată de UPU SMURD Floreasca, mai spun reprezentanții DSU.