Șofer bulgar reținut pentru dare de mită. Polițiștii l-au refuzat

Doi cetățeni bulgari au fost prinși în flagrant, miercuri, la Punctul de Frontieră Bechet, în timp ce ofereau polițiștilor suma de 150 de euro, după ce aceștia i-au prins pe cei doi cu mai multe cartușe de țigări de contrabandă  şi sticle cu alcool.

bechet

Cei doi bulgari s-au prezentat în vamă, cu o mașină, miercuri dimineață, și urmau să ajungă în Olanda.

La controlul de frontieră s-au descoperit mai multe cartușe cu ţigări şi alcool etilic şi, pentru a nu fi luate măsurile legale şi a nu fi confiscate bunurile, șoferul  a oferit agenţilor poliţiei de frontieră suma de 150 euro.

Polițiștii au refuzat  oferta și au sesizat DGA – Serviciul Județean Anticorupție Dolj, care împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului Teritorial Dolj a organizat activitatea de constatare a infracțiunii flagrante.

În urma controlului efectuat în prezenţa unor reprezentanţi ai Biroului Vamal Craiova s-au descoperit în autovehiculul utilizat de cetăţenii bulgari aproape 80 de cartuşe cu ţigări mărci diferite, precum și 18 litri de băuturi alcoolice, care au fost ridicate în vederea confiscării iar autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul PTF Bechet.

Cetăţenii bulgari au fost conduşi la sediul unității de parchet, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

În urma administrării mijloacelor de probă, față de unul dintre inculpați, procurorul de caz a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile”, anunță Poliția de Frontieră.