DOLJ: Reținuți pentru trafic de droguri. Persoană prinsă în flagrant

Polițiștii BCCO Craiova, împreună cu procurorii DIICOT, au documentat activitatea infracțională a cinci persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

240620 droguri 2

În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, în perioada ianuarie - iunie 2024, acestea ar fi deținut, intermediat și vândut, în mai multe rânduri, diferite cantități de cocaină (drog de mare risc), către consumatori din județul Dolj.

Ieri, una dintre persoanele în cauză a fost prinsă în flagrant delict, în timp ce ar fi comercializat 11 doze de cocaină, achiziționate de la o altă persoană cercetată în aceeași cauză, în scopul revânzării.

Au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară în municipiul Craiova, fiind descoperite și ridicate o cantitate de substanţă pulverulentă, cântare electronice de precizie, obiecte purtând urme de substanță, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă. De asemenea, în cursul aceleiași zile, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea celor 5 persoane, pentru 24 de ore”, spun reprezentanții IPJ Dolj.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.