Bulgar prins la Calafat cu substanțe dopante de mare risc

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit 4.500 de comprimate și 2.625 fiole care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară.

medicamente frontiera calafat PF

Ieri, în jurul orei 13.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat,  s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui microbuz marca Iveco, cetăţeanul bulgar T.R., în vârstă de 40 de ani. Acesta transporta diverse produse din Bulgaria, cu destinaţia Ungaria.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al microbuzului, au fost descoperitedouă cutii ce conțineau 4.500 de comprimate și 2.625 fiole, ce aveau ca substanţe active testosteron, trenbolon, somatropinăşi clenbutenol, acestea aflându-se pe lista substanţelordopante cu grad mare de risc.

La cercetări, șoferul a declarat că este angajatuluneifirme de curierat din Bulgaria şi nu avea cunoștință despre conținutul coletelor.

Poliţiştii de frontieră au sesizat Autoritatea Vamală, care a reţinut întreaga cantitate de produse farmaceutice, în valoare de 108.250 lei, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, conform art. 17, alin 2 din Legea 104/2008.

Ultimele știri