Dolj: Contrabandiști de țigări, reținuți

19 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, în urma unor percheziţii desfăşurate de  poliţiştii şi procurorii DIICOT Craiova, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă cu țigarete.

mascati

Anchetatorii susţin că, în perioada 2019 – 2021, în municipiul Craiova, s-ar fi constituit și ar fi activat o grupare infracțională specializată în distribuția țigaretelor provenite din contrabandă, în cadrul căreia aprovizionarea s-ar fi făcut pe paliere.

 Astfel, liderii grupării ar fi asigurat aprovizionarea cu țigarete de contrabandă a persoanelor din palierul al doilea, care, la rândul lor, le-ar fi comercializat stradal, cu precădere în zona piețelor agroalimentare din municipiul Craiova.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 3.775 de pachete de țigarete, 7.420 de lei și 300 de euro.

La data de 26 aprilie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 19 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă. În cursul zilei de ieri, Tribunalul Dolj a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 3 dintre persoanele reținute și măsura controlului judiciar față de 16 persoane”, se arată într-un comunicat remis de Poliţia Dolj.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

De asemenea, la activitate au participat și polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Craiova și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.