Arme, ridicate în urma unor percheziții făcute în Ciupercenii Vechi

Mai multe arme, pistoale şi cutii cu muniţie au fost găsite de poliţiştii doljeni, în urma unie percheziţii desfăşurate la locuinţele unor bărbaţi din localitatea Ciupercenii Vechi, bănuiţi de nerespectarea regimului armelor și munițiilor şi braconaj piscicol.

calafatt

La una dintre locaţii care aparţine unui bărbat în vârstă de 62 de ani, din municipiul Calafat, sat Ciupercenii Vechi, poliţiştii au identificat o armă de tir, cartuşe neletale fără glonţ, un dispozitiv tip harpon, cu patru săgeţi metalice confecţionate artizanal, trei setci monofilament, o cutie metalică în interiorul căreia era muniţie aferentă mai multor tipuri de armă şi o capsă tip pistol asumator.

De asemenea, tot în locaţia respectivă poliţiştii au fost găsit un pistol cu gaze, o puşcă neletală,  o puşcă dezmembrată, precum şi mai multe cutii care conţineau în total 469 diaboluri.

„În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că armele sunt deţinute legal, însă nu au fost depozitate corespunzător, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj piscicol, cercetările desfăşurandu-se sub supravegherea Parchetului de pa langă Judecătoria Craiova, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie legală”, transmite IPJ Dolj.

calafattt