Confuzie a pompierilor între „Pediatrie” și „Psihiatrie” în cazul incendiului de luni seară. Cum explică ISU Dolj situația

O parte dintre echipajele de pompieri, chemate să intervină la incendiul de la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova, a greșit adresa. Acestea au mers din greșeală la  „Pediatrie”.

incendiu psihiatrie craiova

Într-o primă fază, spun reprezentanții ISU Dolj, a intervenit Detașamentul 2 de Pompieri Craiova, dar pentru că era vorba despre o unitate medicală, s-a luat decizia suplimentării forțelor.

Autospecialele de la Detașamentul 1 de Pompieri Craiova au ajuns la „Pediatrie”, unitate aflată pe traseul către Clinica de Psihiatrie din zona Parcului Romanescu.

În acest sens a fost alertat și trimis în sprijin Detașamentul 1 de Pompieri Craiova, care s-a deplasat la intervenție în primă instanță cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, urmate imediat, succesiv, de o autospecială de descarcerare grea, încă o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime. Precizăm că autospecialele de la această subunitate au ajuns inițial la o altă unitate sanitară din zonă (zona Parcului Romanescu din Craiova), aflată pe traseul de deplasare, întrucât echipajul aflat în prima autospecială, din fruntea colonei de deplasare, a avut impresia că observă semnalele luminoase ale unei ambulanțe aflate în incinta acelei unități sanitare și crezând că acolo este incendiul. În scurt timp, echipajele au constatat că nu la locația respectivă se manifesta incendiul, continuând deplasarea către locul intervenției, unde au ajuns în timp scurt. Nu a fost necesar ca autospecialele de stingere de la această subunitate să acționeze pentru stingerea incendiului, această operațiune fiind deja efectuată de către subunitatea de bază. Personalul de intervenție de la această subunitate a acționat în sprijinul subunității de bază, Detașamentul 2 de Pompieri Craiova, prin suplimentarea echipelor de căutare-salvare, care au executat operațiunile de căutare a persoanelor în întregul pavilion în care funcționează unitatea sanitară, nu numai în zona afectată de incendiul produs”, au menționat reprezentanții ISU Dolj, într-un comunicat de presă.

În ceea ce privește pagubele, în urma incendiului au ars materiale textile (lenjerie de pat, pătura, pernă, saltea, îmbrăcăminte, etc.), covor PVC(linoleum), transformator electric 220V - 24V și s-au degradat tâmplarie PVC ferestre, suprafaţă vitrată (geamuri), zugrăveala încăperilor, camera de supraveghere video, vopseaua uşilor metalice, tavan rigips, corpuri de iluminat (24V), tocăria uşilor, zugrăveala încăperilor învecinate, conform ISU Dolj.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind flacără (folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul).