Incendiu la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova. Mai mulți medici au sărit pe geam!

Trei medici şi un pacient de la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova (unitate non-COVID-19) au suferit răni după ce, luni seara, unitatea spitalicească a fost cuprinsă de un incendiu. 18 pacienţia u fost evacuaţi, după ce patru saloane au fost inundate de fum.

pompieri noaptea 1

Medicii ar fi sărit de la etajul unu ca să scape de flăcări. Incendiul ar fi fost provocat de un pacient.

“Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, patru saloane de la parterul spitalului au fost inundate cu fum. La acest moment, patru persoane necesită îngrijiri, dintre acestea trei sunt cadre medicale și una este pacient”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Potrivit ISU, incendiul a fost într-un izolator (rezervă) de la urgenţă.

“Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu. La fata locului au fost trimise doua subunități de interventie, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de lucru la înălțime, 1 descarcerare grea și 1 ambulanță tip B. La sosirea echipajelor la locul intervenției, au fost găsit 18 pacienți și 5 cadre medicale autoevacuate, un pacient fiind evacuat de salvatori. 3 cadre medicale care au suferit fracturi au fost transportate la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoşilă.