Minori reținuți pentru șase infracțiuni de furt calificat

Doi adolescenți în vârstă de 16 ani, din comuna Bistreţ, județul Dolj, au fost reținuți, duminică, de către polițiști, fiind bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat şi a unei infracţiuni de distrugere.

catuse1

Potrivit IPJ Dolj, poliţiştii Secției 8 Poliție Rurală Rast au fost sesizați, ieri, de un bărbat de 43 de ani, din comuna Bistreţ, cu privire la faptul că în noaptea de 20 spre 21 februarie, anul acesta, i-au fost furate din curtea locuinței o motocoasă şi un motoferăstrău.

În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au identificat doi tineri în vârstă de 16 ani, din Bistreţ, care în noaptea respectivă au intrat în curtea doljeanului și, dintr-o anexă gospodărească au furat o motocoasă şi un motoferăstrău, paguba produsă fiind de aproximativ 2.000 de lei.

Cei în cauză au fost depistaţi pe raza comunei Bârca în timp ce se deplasau cu un atelaj hipo, în care poliţiştii au găsit bunurile sustrase care ulterior au fost predate persoanei vătămate. Cercetările au fost continuate de poliţişti, stabilindu-se astfel faptul că, cei doi, în aceeaşi noapte ar fi sustras din curtea locuinţei unei femei din Bistreţ mai multe păsări şi totodată ar fi distrus 11 plăci şi un stâlp de beton de la gardul împrejmuitor al locuinţei unui bărbat din aceeaşi localitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihael Sadoveanu.

De asemenea, poliţiştii, din cercetările efectuate au mai stabilit că tinerii, în perioada decembrie 2020–16 februarie 2021, ar mai fi comis pe raza localităţii Bistreţ, sat Plosca, alte patru infracţiuni de furt calificat.

În urma probatoriului administrat de poliţişti, tinerii au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru comiterea a 6 infracţiuni de furt calificat şi a unei infracţiuni de distrugere, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj”, a mai spus reprezentanta IPJ Dolj.

Astăzi, cei doi adolescenți urmează să fie prezentaţi unităţii de parchet cu propunere de arestare preventivă.