Liniştea dinaintea furtunii

Campania electorală pentru alegerile parlamentare se desfăşoară, parcă, în surdină, restricţiile impuse din cauza pandemiei nemaifăcând posibile băile de mulţime ale activiştilor şi susţinătorilor formaţiunilor politice aflate în competiţia electorală, din acest an.

Această lipsă de manifestare publică a simpatiilor şi antipatiilor politice pare că a fost înlocuită cu o letargie. De fapt, este doar liniştea dinaintea furtunii, care va stabili, în cele din urmă, echilibrul de forţe dintre bilele de pe numărătoare. Jocul politic este ca un joc de noroc: depinde de ce zaruri arunci, dar depinde şi de susţinătorii pe care îi ai, împrejur, şi de sinceritatea cu care sunt alături de tine.

Principalele forţe politice care vor da rezultatul hotărâtor al confruntării se ştiu. Lupta dintre Dreapta şi Stânga este definitorie, iar Liber-Schimbiştii, ca de obicei, se vor lipi de cei câştigători, în cuantum mai mare sau mai mic, în funcţie de ce au obţinut în urma bătăliei.

O coaliţie a forţelor de Dreapta este de dorit, versus alianţele de Stânga, care au ţinut România în subdezvoltare şi stagnare, timp de aproape treizeci de ani, cu mici întreruperi.

Vom trăi, vom spera şi vom vedea!