Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune FIDELIS

Ministerul Finanțelor a lansat marți, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație, continuând astfel succesul programului și implicarea socială prin campania de donare de sânge.

417410883 814031720828984 1149334978298499060 n 1

Această nouă emisiune este deschisă între 18-28 iunie 2024 și este realizată în parteneriat cu „Morning Glory cu Răzvan Exarhu", Rock FM, și Centrul de Transfuzie Sanguină București. Donatorii de sânge vor beneficia de cele mai bune dobânzi.

Prin campania de donare de sânge a Programului FIDELIS, în prima jumătate a anului 2024 au fost salvate peste 10.000 de vieți. Aceasta a fost posibilă datorită investițiilor de peste 400 milioane de lei realizate de 3.031 de donatori. Având în vedere acest succes, Ministerul Finanțelor a decis să crească frecvența emisiunilor FIDELIS de la 4 la 6 ediții pe an.

Noua emisiune FIDELIS include titluri de stat emise în lei, cu scadența la un an, având o dobândă de 7%, cea mai mare oferită în cadrul acestei ediții, dedicată donatorilor de sânge. De asemenea, persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 ianuarie 2024 beneficiază de scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere, de la 5.000 la 500 de lei.

Recurența cu care investitorii revin către emisiunile de titluri de stat, odată ce scadențele anterioare au ajuns la maturitate, ne-a făcut să lansăm o nouă ediție față de cele stabilite inițial. Emisiunile de titluri de stat FIDELIS au reușit să consolideze un instrument financiar devenit indispensabil pentru românii ce caută forme de investiții cu risc minim. Mă bucur că se menține încrederea față de capacitatea noastră de a oferi instrumente avantajoase, dar și că reușim să avem un rol marcant în dezvoltarea pieței locale de capital. Cât despre componenta socială, menținem în continuare cea mai bună dobândă pentru donatori, ca parte a parteneriatului nostru cu Răzvan Exarhu și Rock FM prin care ne dorim să susținem nevoia de sânge din spitale”, a transmis ministrul Marcel Boloș

Programul FIDELIS oferă și titluri de stat în euro, cu dobânzi de până la 5%. Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Investitorii pot subscrie fără comisioane și veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital, sunt neimpozabile. Deținătorii de titluri de stat FIDELIS din emisiunile anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti fondurile neridicate prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Pentru a dona sânge, trebuie să îndeplinești anumite condiții, cum ar fi să ai între 18 și 60 de ani, o stare generală fizică și psihică bună, și să nu ai suferit intervenții chirurgicale recente. Donatorii beneficiază de multiple avantaje, cum ar fi zi liberă plătită, bonuri de masă, și set complet de analize gratuite.

Informații privind termenii și condițiile financiare aferente emisiunii în cadrul Programului FIDELIS pot fi consultate la secțiunea Datorie Publică și pe paginile instituțiilor partenere:

www.btcapitalpartners.ro;

www.bcr.ro;

www.brd.ro;

www.alphabank.ro;

www.bvb.ro - Programul FIDELIS.