Mehedinți
Culori: Orange Color

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a mers duminică la secția de pompare de la Țigănași din județul Mehedinți și canalul de aducțiune de 12 kilometri, din Mehedinți, și a spus, ulterior, că stațiile de punere sub presiune sunt devastate, canalele avariate, iar lipsa de acțiune se vede prin vegetația forestieră care a ocupat canalul.

Populația municipiului Drobeta Turnu Severin și nu numai, au fost martorii unui incident aviatic petrecut în seara zilei de miercuri, 08.06.2022.  Mai precis, două aeronave militare au survolat cerul Mehedințiului la joasă altitudine producând o oarecare panică în rândul populației.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a transmis astăzi, 21.03.2022, un mesaj pe rețelele de socializare, tuturor mehedințenilor, dar și tuturor oltenilor, un frumos mesaj cu ocazia  comemorării intrării în București a revoluționarului Tudor Vladimirescu, erou mehedințean ce a început revoluția din 1821.  

S-a discutat mult, și este foarte cunoscut faptul că a fost desemnat câștigătorul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției drumului de mare viteză Craiova – Drobeta Turnu Severin - Lugoj, proiect anunțat cu surle și trâmbițe chiar de ministrul Sorin Grindeanu, dar și de Compania de Autostrăzi, având în vedere faptul că acest drum va fi catalogat drept autostradă.

Ministrul liberal, Virgil Popescu, pierde teren în fața social-democratului mehedințean, Aladin Georgescu (foto). Acesta din urmă își „betonează” poziția în fruntea PSD Mehedinți dar și a județului, prin numirea în funcția de prefect al prietenului și vecinului, Alin Constantin Isuf, ambii fiind originari din orașul Vânju Mare.

Nordul judeţului este presărat de obiective turistice unicat în ţară şi chiar în lume, despre care legendele sunt încă vii. Miile de legende cu balauri, voinici, peşteri şi comori ascunse au îmbrăcat Plaiul Cloşani într-o adevărată aură enigmatică. Zona, cea mai bogată în mistere, constituie o adevărată zestre a Mehedinţiului.