Tineri din Gorj, reținuți pentru mai multe distrugeri prin incendiere

Un tânăr de 19 ani, din Târgu Jiu și un altul de 29 de ani, din comuna Arcani, bănuiți de săvârșirea infracțiinii de distrugere prin incendiere, au fost reținuți de către polițiștii gorjeni, ieri. 

gratii

Cei doi tineri, la data de 28 februarie, ar fi provocat un incendiu care s-a manifestat la un autoturism aflat în parcarea aferentă unui bloc de pe strada Unirii din municipiul Târgu Jiu, căruia i-au fost distruse, prin ardere, mai multe elemente de caroserie din partea din spate, totodată, fiind afectată și tencuiala Oficiului Poștal Nr. 6 de pe strada Unirii și izolația termică de la terasa unui apartament.

De asemenea, cei doi sunt bănuiți că, la data de 26 martie, ar fi incendiat mai multe chioșcuri confecționate din pvc, de pe strada Unirii, unde erau depozitate florile mai multor societăți comerciale.

Din cercetări a reieșit faptul că aceștia ar mai fi dat foc unui cărucior pentru copii, depozitat în scara unui bloc, situat pe strada Unirii din municipiul Târgu Jiu, în urma incendiului fiind distrusă ușa de acces în scară, confecționată din termopan, fiind afectați și pereții de pe casa scării.

Astăzi, tinerii vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propuneri legale.