CCR va dezbate sesizările pe codurile penale luna viitoare

Curtea Constituțională va discutat pe 22 mai sesizările formulare de PNL și USR asupra neconstituționalității modificărilor Codului penal și Codului de procedură penală, adoptate de Parlament.

CCR curtea constitutionala

Astfel, la acea dată, CCR va discuta sesizarea Opoziției privind modificările aduse Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și modificările Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea și sancționarea faptelor de corupție.

Tot pe 22 mai este termenul dezbaterii la Curte și a sesizării PNL și USR în privința modificărilor aduse Legii 135/1010 privind Codul de procedură penală și Legii 304/2004 privind organizarea judiciară.

Cele două partide de Opoziție au depus, joi, la Curtea Constituțională sesizări în legătură cu proiectul care a modificat Codul penal și pe cel care a schimbat Codul de procedură penală, inițiative adoptate de Parlament.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, ca for decizional, proiectele pentru modificarea Codului penal şi a celui de procedură penală. Procedura parlamentară a fost reluată după ce lui Tudorel Toader i s-a reproşat că nu iniţiază OUG pentru aceste modificări.

sursa: Mediafax