Clotilde Armand: “PSD conduce de 30 de ani, dar trăim în noroaie”

Aflată în turneu electoral, caravana Alianței 2020 USR Plus “Fără hoție ajungem departe”, a poposit și la Craiova, unde și-a prezentat trei dintre candidații la Europarlamentare și și-a expus obiectivele electorale.

1

Clotilde Armand, locul 4 pe listele alianței, o carieristă cu 20 de ani de experiență în management pentru proiecte industriale și de infrastructură la nivel european, a punctat nereușitele guvernărilor de până în prezent.

“În Dolj, în ultimii 30 de ani, au fost modernizate doar 17% din drumurile județene. În ultimii patru ani, nici măcar un kilometru din aceste drumuri nu a fost reabilitat. Satele nu au canalizare, iar iluminatul public este la pământ. Suntem o putere economică în Europa, însă asta nu se reflectă în nivelul de trai. PSD conduce de 30 de ani țara, dar trăim în noroaie”, avea să declare Clotilde Armand.

Preocupată de infrastructură și tot ce presupune aceasta, candidatul alianței a precizat că Dunărea este folosită doar la 10% din capacitate, iar acest lucru trebuie schimbat. Aceasta susține crearea de porturi dunărene care să înlesnească activitățile comerciale, dar să ne și aducă turiști dornici de a vizita conacele boierești din sud.

Propun să folosim puterea instituțiilor europene și să construim infrastructura care este aproape invizibilă. Să schimbăm strategia care vreme de 30 de ani nu a dat rezultate și să folosim modele care funcționează. Europa este un instrument pentru noi făcut, vrem să folosim puterea Europei să lucreze pentru noi. Aceasta e schimbarea pe care o propun. Partidele care au mers până acum în Parlamentul European au fost prea preocupate să-și justifice manevrele de acasă, mai puțin de proiecte care să îmbunătățească viața cetățenilor. Vom fi o voce puternică în Europa, o voce pentru România”, a precizat Clotilde Armand.

Ștefan Pălărie și George Țăranu, alți doi candidați ai Alianței 2020 USR Plus, au expus pe rând proiectele pe care le-ar putea susține în PE.

Ștefan Pălărie și-a propus să reconstruiască învățământul din România, aducând programul de mobilitate europeană Erasmus la nivel liceal, adolescenții putând să studieze pe banii UE în străinătate. De asemenea, acesta vrea accesarea de fonduri pentru revigorarea învățământului tehnic și vocațional, care aproape a dispărut din România.
George Țăranu, un tânăr profesor universitar, a expus proiectele susținute de USR, proiecte care ar face viața românilor mai bună. Acesta a conchis că dolejnii s-au săturat de hoție și de minciună, de guvernații care vreme de 30 de ani au promis și nu au făcut nimic concret.

“Doar prezența la vot și o bună informare ar mai putea schimba ceva. Pe 26 mai , cetățenii pot schimba direcția într-una europeană sau pot să ne îngroape mai mult”, a declarat în încheierea conferinței de presă George Țăranu.