„Termo Craiova, la un pas de faliment!”

O spune deputatul PNL Nicolae Giugea:

Termo

 „În ziua în care administratorul special al Termo Craiova se lăuda, în presă, cu realizările lui, la cârma unei societăți muribunde, Tribunalul respingea planul de reorganizare al societății.                     

Urmează, probabil, recursul la Curtea de Apel și, într-o lună, falimentul va fi clar, până și pentru Primărie. 

La momentul intrării în insolvență, Termo Craiova avea o datorie de 370 de milioane de lei.

Judecătorul sindic a stabilit că, dacă Termo Craiova plătește măcar suma de 200 milioane de lei, va ieşi din insolvență. Nu doar că nu a plătit datoriile, ci a acumulat altele, astfel încât, în raportul primarului, de anul acesta, se vorbește de 490 de milioane de lei, datorie înregistrată de Termo Craiova, la 31 decembrie 2019.

În plus, administratorul special declara că, deși are factura curentă plătită în avans, societatea a mai acumulat datorii curente, față de CEO, de 55 de milioane de lei.

La finele lunii octombrie, ar trebui să expire și contractul dintre Termo și CEO,  care, în condițiile arătate, este deja pus sub semnul întrebării.

Ce se va întâmpla peste o lună, când Termo intră în faliment? Primăria va concesiona toate bunurile din domeniul public, nou înființatei societăți, Termo Urban, care va prelua activitatea curentă. Numai că societatea în cauză nu a fost capitalizată până acum și, în scurt timp, activitatea ei va fi blocată.

Craiova repetă, la indigo, scenariul din București. Ca urmare, putem anticipa ce se va întâmpla, cât de curând. Investițiile în reparaţiile conductelor vor fi zero, datoriile se vor acumula şi nu va dura mult până ce Craiova va rămâne fără căldură, iar Primăria va căuta vinovaţi”.