Iohannis atac dur: "Cu miniștri mediocri nu obții decăt rezultate mediocre"

Președintele Klaus Iohannis a atacat Guvernul la deschiderea anului universitar de la UBB de la Cluj-Napoca, spunând: „nici vorbă de viziune din partea guvernanților ori preocupare pentru excelență în educație”.
 
iohannis la cj
 

Președintele Klaus Iohannis participă luni la ceremonia de deschidere a anului universitar la Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB). Klaus Iohannis a vorbit despre calitatea educației la Universitatea Baleș Bolyai, menționând prioritizarea educației în viața statului, toleranța și promovarea excelenței în educație și cercetare.

Șeful statului a spus că realitatea din ultimii ani arată ca nici vorbă de din partea guvernanților de preocupare pentru excelență în educație, singura constantă fiind să propună miniștri fără vocație. "Cu miniștri mediocri nu obții decăt rezultate mediocre", a spus Iohannis. El a mai arătat că educația din România ar trebui să formeze valori, dar din păcate nu aceasta este regula, ci excepția pe care o întâlnim doar în anumite centre de învățământ, iar tinerilor nu li se oferă suficiente oportunități de a-și construi cariere de succes în țară.
 
"(...) Realitatea din ultimii ani a arătat că nici vorbă de viziune din partea guvernanților ori preocupare pentru excelență în educație. Singura constantă a fost perindarea pe funcția de ministru a unor persoane fără nicio vocație și fără nicio preocupare de a înțelege, darămite de a rezolva problemele sistemice din învățământ. Cu miniștri mediocri nu obții decât rezultate mediocre. Educația din România ar trebui să cultive talente și să formeze valori. Din păcate, nu aceasta este regula, ci excepția pe care o întâlnim doar în anumite centre de învățământ”, a spus Iohannis.
 
Tot la Cluj, de la ora 12.00 Iohannis va vizita Centrul de Cercetări pentru Medicină Avansată MedFuture, iar de la ora 14.00 va lua parte la ceremonie de decorare a universităților de stat din Cluj-Napoca, la sediul Primăriei.