Toate şcolile se redeschid de luni. Masca și triajul epidemiologic, recomandări

Procesul educațional va reîncepe începând cu 9 ianuarie, spune ministrul Educației, Ligia Deca, în contextul gripei. Ea a prezentat o serie de recomandări, printre care efectuarea triajelor epidemiologice și purtarea măștilor de protecție de profesori și elevi.

elevi cu masca

Procesul educațional va reîncepe începând cu 9 ianuarie, așa cum este prevăzut în structura anului școlar. Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri. Considerăm că după doi ani pandemici este foarte important să păstrăm ritmul și să avem un procent mare de participare la cursuri. Considerăm că accentul trebuie să fie pe prevenție. Există o serie de recomandări. În primul rând, realizarea triajului zilnic, atât de familii, acasă, pe baza identificării eventualelor simptome, urmate de izolarea copiilor acasă și realizarea triajului zilnic atucni când elevii intră la școală sau la grădiniță. De asemenea, recomandăm, sigur - nu este obligatoriu, recomandăm purtarea măștii de protecție de cadrele didactice și de ce nu și de către elevi. De asemenea, este important să fie respectate măsurile de igienă. Foarte importantă aerisirea periodică a încăperilor”, a menționat Ligia Deca, potrivit Mediafax.

O altă recomandare pentru școli este să limiteze accesul persoanelor care nu au legătură directă cu procesul educațional.

În cazul în care copiii prezintă simptome respiratorii, recomandăm părinților consultarea medicului de familie pentru a stabili indicațiile terapeutice, izolarea la domiciliu și eventualele investigații suplimentare recomandate”, a conchis Deca.

Totodată, aceasta a precizat că vineri dimineață este convocată o videoconferință cu inspectorii generali pentru pregătirea reînceperii cursurilor.