UE ne dă bani pentru reabilitarea Ambulatoriului de la Filantropia

Ambulatoriul Spitalului Filantropia Craiova va fi reabilitat pe bani europeni. Contractul de finațare pentru proiectul a cărui valoare se ridcă la peste 11 milioane lei a fost semnat, astăzi, de către primarul Craiovei, Mihail Genoiu, şi reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională.

filantropia

“Am semnat astăzi proiectul „Reabilitare Corp C1 - Ambulatoriu Pavilion A, extindere cu lift exterior și amplasare rampă gunoi (colectare selectivă)” la Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova, situat în municipiul Craiova, bd. Nicolae Titulescu nr. 40 finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020”, avea să declare primarul Craiovei, Mihail Genoiu.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, principalele lucrări care se vor realiza aici sunt consolidarea clădirii, schimbarea tâmplăriei, realizarea unui lift exterior, realizarea unei rampe de acces, iar pe scara interioară se va monta un elevator tip rampă, pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, vor fi refăcute instalațiile sanitare și electrice. Conform proiectului, la parter şi etaj, ar urma să fie amenajate grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilităţi. Recompartimentările interioare şi dotările de ultimă generație în cabinete sunt, de asemena, prevăzute în proiect.

Potrivit primarului Craiovei, Mihail Genoiu, valoare totală a este de 11.134.246,93 lei, din care fonduri europene nerambursabile, 10.486.733,89 lei. Contribuția proprie în proiect a Municipiului Craiova o reprezintă achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, estimate la 433.498,06 lei, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 214.014,98 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului prevăzut.
Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării în condiţii optime a proiectului, se vor asigura din bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Craiova.

Reabilitarea ambulatoriului va permite accesul persoanelor dezavantajate socioeconomic din municipiul Craiova, cu acces redus la servicii sau cu nevoi medicale neacoperite, la servicii de sănătate primare şi de terapie de prima linie.