Joi, Cod Portocaliu de caniculă în Oltenia. Temperaturi deosebit de ridicate

ANM a emis avertizare Cod portocaliu de caniculă, valabilă joi, pentru Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și în jumătatea de vest a Munteniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate.

canicula

Maximele se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat.

„Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și în jumătatea de vest a Munteniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, se arată în avertizarea Cod portocaliu valabilă joi.

Meteorologii transmit că în zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

De asemenea, ANM a emis o avertizare Cod galben, potrivit căreia valul de căldură va persista în Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei, în jumătatea estică a Munteniei și în Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.