Săptămână bogată în evenimente la Liceul de Arte Craiova. Târg de Crăciun și spectacol de teatru

Săptămâna ce va urma va fi una bogată în evenimente specifice Sărbătorilor de Iarnă la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova.

320678376 702823391197000 3681632442701389835 n

Astfel, potrivit directorului unității de învățământ, Eduard Gegiu, săptămâna debutează cu un Târg de Crăciun ce va fi organizat luni, începând cu ora 10.00, în foaierul instituției.

Elevii ciclului primar, gimnazial și liceal, împreună cu cadrele didactice și cu părintii implicați, care ne- au fost alături mereu, se vor întrece într-o etalare a celor mai frumoase decorațiuni hand- made pe care le-au pregătit special pentru acest eveniment, momente muzicale și o expoziție de arte vizuale. Surprizele nu vor lipsi! Va așteptăm să respirăm aer magic, într- un decor de invidiat, plin de culoare, cu inima deschisă, să primim binecuvântarea în prag de sărbători”, spune directorul liceului.

Miercuri seara, 11 elevi de la clase diferite, atât de liceu cât și de gimnaziu, vor susține un spectacol de teatru, „Poveste de Crăciun”, inspirat de faptele biblice, sub îndrumarea actorului Teatrului Național Craiova, Nicolae Vicol.

Spectacolul, care își trage seva din emoția religioasă a sărbătorii nașterii Mântuitorului, este o manifestare fără precedent în Liceul de Arte, o formă de exprimare artistică cu totul inovativă abordată de elevii noștri, dornici să experimenteze noi forme artistice, să aducă în școală arta teatrală să și-o apropie, să o stăpânească și să inspire”, a mai spus Gegiu.

Trupa de teatru „SORESCUM”, nou fondată, va fi pe scenă, miercuri, începând cu ora 16:00, în sala de spectacole a unității de învățământ.