Starea de bine, în cazul unui pacient diagnosticat cu cancer, este la fel importantă ca tratamentul medical, iar o calitate a vieții menținută într-un procent de 90% duce la reușita terapeutică, o spune Ramona Schenker, psiholog în cadrul Centrului de Oncologie Sf. Nectarie Craiova.

Medicul Bogdan Fănuță vorbește într-un interviu despre diferenţele dintre sistemul public de sănătate și ce se întâmplă, la privat. El activează în cadrul Centrului de Oncologie „Sfântul Nectarie” Craiova, după mai mulți ani în care a activat în sistemul medical de stat.

Unitate suport Covid în timpul pendemiei, pentru pacienții cu afecțiuni neurologice și psihiatrice, Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova a revenit în prezent la o activitate oarecum normală. Echipa de conducere a decis să nu renunțe, totuși, la anumite reguli tocmai pentru siguranța bolnavului și, implicit, a personalului instituției.

Dintotdeauna a existat o diferență între România rurală și cea urbană. Au observat-o în timp, au analizat aspectul, au luat la pas ulițele satelor unde ai crede că nu poți găsi țipenie de om, iar apoi au gândit și implementat proiecte care să ajute aceste comunități.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a vorbit, în cadrul unui interviu, despre provocările autorității publice locale, impuse de perioada martie 2020-aprilie 2021, despre investițiile aflate în derulare și despre marile proiecte cu finanțare europeană ce urmează a fi implementate.  

Contracte semnate pentru reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în Craiova și alte localități din județul Dolj, stadiul proiectului privind firul II Isvarna, provocări în implementarea proiectelor, lucrări demarate, acestea reprezintă o parte dintre subiectele despre care am discutat, în cadrul unui interviu, cu directorul Companiei de Apă Oltenia, Alin Șuiu.

Debranșările de la sistemul centralizat de căldură și furnizare a apei calde nu ar mai trebui să reprezinte o problemă în Craiova, prețul gigacaloriei nu va crește în perioada următoare, iar Termo pare să fie pregătită pentru sezonul rece 2020-2021. Despre toate acestea a vorbit, într-un interviu, directorul Termoficării Craiova, Gheorghe Nedelescu.