Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
UN NOU TERMEN în dosarul penal cu privire la DISTRUGEREA Universităţii Craiova
Dosarul penal nr. 9319/3/2014 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti şi care priveşte faptele de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de greave şi sustragere de sub sechestru, dosar...
Editie Specială ,11 martie 2016,15:29 nr. afisari:4808

Dosarul penal nr. 9319/3/2014 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti şi care priveşte faptele de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de greave şi sustragere de sub sechestru, dosar avându-i ca inculpaţi pe Sandu Mircea, Dragomir Dumitru, Federaţie Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal a primit un nou termen de judecată pentru data de 06 aprilie 2016.

Din atitudinea avocatilor inculpaţilor, dar şi a inculpaţilor, de la termenul de astăzi se deduce în mod clar că aceştia doresc să tergiverseze în continuare cauza, încât judecata pe fond să se amâne până după vacanţa judecătorească, respectiv după luna septembrie a anului în curs.

Ţinta finală a acestor amânări este de a evita o sentinţă până în luna iunie, deoarece există o probabilitate foarte mare ca prin această hotărâre, pe lângă pedepsele inculpaţilor şi a sumelor de bani privind despăgubirile ce se cuvin, instanţa să  decidă şi repunerea în situaţia anterioară, asta însemnând că Federaţia Română de Fotbal va trebui să înscrie o structură sportivă înfiinţată de către acţionarii Fotbal Club Universitatea Craiova, cu acelaşi nume, în vederea asigurării continuităţi activităţii sportive care a fost întreruptă datorita faptelor inculpaţilor.
Astfel că se urmăreşte ca această inevitabilă sentinţă a instanţei să nu se producă înainte de începerea sezonului competiţional 2016 - 2017.

Chiar dacă sentinţa Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, o hotărâre în sensul mai sus enunţat ar pune o presiune uriaşă pe membrii Federaţiei Române de Fotbal care, cel mai probabil, ar fi dispuşi să o pună în aplicare, cel puţin la nivel de înscriere a echipei în Liga a II-a încă din anul competiţional 2016 – 2017, deoarece este limpede că a mai aştepta încă un an până la soluţionarea recursului nu ar însemna decât creşterea sumelor de plată ca despăgubire având în vedere dobânda legală.

Mai mult, prin sentinţa de condamnare şi obligarea la plată, pentru sumele respective, se va institui şi sechestru asiguratoriu pe conturile inculpaţilor, sechestru care va fi pus în aplicare de îndată şi prin urmare activitatea Federaţiei Romane de Fotbal şi a Ligii Profesioniste de Fotbal ar fi grav perturbate.

Cel mai probabil aceste presiuni sunt venite şi din partea Olguţei Vasilescu şi a lui Rotaru Mihai, cărora o asemenea sentinţă LE-AR FI FATALĂ.

Cu toate acestea este de aşteptat ca până în luna iunie 2016 instanţa să judece acest caz pe fond.

Specificăm că conform doctrinei şi juristprundeţei din România, dar şi din celelalte ţări democratice, principiul restabiliri situaţiei anterioare este PRIORITAR.

Vom reveni!

 
Curs valutar BNR - 19-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj