Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
sursa foto - libertatea.ro
Stenograme în baza cărora procurorii au cerut 10 ani de puşcărie pentru Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir
Procurorii DNA au cerut pedepse maxime majorate de zece ani şi şase luni pentru Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir...
,8 mai 2016,18:59 nr. afisari:4989

Procurorii DNA au cerut pedepse maxime majorate de zece ani şi şase luni pentru Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, în dosarul dezafilierii clubului Universitatea Craiova, cererea fiind expusă, miercuri, la Tribunalul Bucureşti în cadrul ultimului termen din proces.

Foștii șefi ai fotbalului românesc sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată, folosire a influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru.

Procurorii susțin că în ședința Comitetului Executiv al FRF din 20 iulie 2011, membrii acestui organism au decis dezafilierea provizorie a clubului Universitatea Craiova, învocând încălcarea statutului federației, fără să se ofere exemple concrete.

Toată tevatura a început pe 12 ianuarie 2011, atunci când antrenorul-manager al Universităţii de atunci, Victor Piţurcă, a fost suspendat din funcţie de către patronul clubului, Adrian Mititelu.

Pe 11 martie 2011, Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a decis că gruparea Universitatea Craiova trebuie să plătească 6.964.893 euro antrenorului Victor Piţurcă.

Pe 5 aprilie 2011, Universitatea Craiova l-a dat în judecată pe Victor Piţurcă, iar FRF primeşte şi ea o citaţie. 

Din acest moment, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au început tăvălugul împotriva echipei lui Adrian Mititelu.

Site-ul libertatea.ro vă prezintă pasaje din documentele adunate la dosar de procurorii DNA. Potrivit stenogramei ședinței Comitetului Exeutiv din 8 iulie 2011, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au coordonat operațiunea de dezafiliere a Universității Craiova.  

stenograma Craiova FRF

Dl. D. Dragomir: Duru e mai bine să tacă, să nu se expună.

Dl. Duru: Nu mă expun, domnule președinte. Oricând pot susține punctul de vedere, ceea ce am făcut.

Dl. D. Dragomir: Fii atent la ce spun eu acum. Măi, Mircea, manualul ne dă în judecată și pe FRF și pe LPF. Mă oameni buni, noi nu putem să-l dezafiliem, conform regulamentului

Dl. M. Sandu: În ce situații se pot adresa instanței? Numai pentru contracte de muncă, din câte știu eu. Eu nu știu la ce instanțe s-a adresat.

Dl. D. Dragomir: Păi, nu ați auzit că v-a dat în judecată pe voi, pe mine.

Dl. M. Sandu: Domnule. Ia, cheamă-l pe Stângaciu!

Dl. D. Dragomir: Numai o secundă, domnule președinte. V-aș ruga să supuneți la vot treaba asta, care este în regulament, este în statut. Bun. El nu mai este la mine, la prima ligă. Eu nu pot decât să mă cert cu Mititelu la televizor. 

Dl. M. Sandu: V-aș recomanda să nu vă certați. (…) Care este situația Universității Craiova? Înțeleg că ne-a dat în judecată. 

Dl. Adrian Stângaciu: Universitatea Craiova ne-a dat în judecată. 

Dl. M. Sandu: Cu ce drept?

stenograma FRF Craiova

Dl. A. Stângaciu: A dat în judecată comisiile federației.

Dl. M. Sandu: Comisiile n-au competență. 

Dl. D. Dragomir: Este o problemă foarte gravă. Una este să ne certăm noi, să zbierăm noi la ăla și alta este acolo.

Dl. M. Sandu: Oameni buni. Una este darea în judecată a comisiilor, care nu sunt persoane juridice, și alta este federația, pentru că a dat în judecată federația. 

Dl. A. Stângaciu: Pentru hotărâri ale comisiilor. 

Dl. M. Sandu: Domnule, Stângaciu. Statutul ce prevede?

Dl. A. Stângaciu: Chestiunea aceasta cu dezafilierea. 

Dl. Mircea Sandu: Și de ce nu faceți un referat la Comitetul Executiv ca să dezafiliem aceste cluburi? 

Dl. D. Dragomir: De unde știți că nu are dreptate Borcea?

Dl. Mircea Sandu: Trebuia imediat să le spuneți să-și retragă acțiunea conform articolului, cum le-ați spus celor de la Bihor și nu trebuia să mă duc acolo, să mă apăr în instanța respectivă privind decizia dată aiurea. Deci, adresați-vă acum Universității Craiova, spuneți-le să-și retragă acțiunea împotriva federației, sub rezerva aplicării articolului respectiv din statut. Universitatea Craiova este în procedură de faliment, pentru că s-a dat o procedură la un tribunal, care ne informează că este în faliment Universitatea Craiova.

Dl. D. Dragomir: Fac ei altă firmă acum.

Dl. M. Sandu: Deci, te rog frumos acum să plece documentul și avem 24 de ore termen de a retrage acțiunea și de a face dovada în federație.

Craiova Stangaciu2

Dl. A. Stângaciu: 48 de ore.

Dl. M. Sandu: Până marți, 12 iulie.

 

MS Craiova baza

Dl. M. Sandu: Avem o problemă cu Universitatea Craiova. Dacă el este declarat falimentar și nu-și retrage acțiune va fi dezafiliat de Comitetul Executiv printr-o decizie. Dacă își retrage acțiunea vom vedea. Sunt două acțiuni. Una este falimentul care este altă speță și alta este acțiunea în justiție dacă nu are acest drept. Deci dacă el nu-și retrage acțiunea Comitetul Executiv îl dezafiliază și se încheie. 

MS Craiova baza1

Dl. M. Sandu: Stai un pic? Numai puțin, nea Mitică! În momentul în care te-ai afiliat la FRF ai recunsocut statutul și respectarea lui. În momentul în care te-ai dus în instanță n-ai respectat statutul FRF, prin Comitetul Executiv te propun la dezafiliere până la prima Adunare Generală, deci dezafiliere provizorie. În momentul în care este dezafiliat nu mai poate participa la nicio competiție a Federației Române de Fotbal.

Citeste mai multe pe libertatea.ro - CLICK AICI

 
Curs valutar BNR - 16-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj