Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Spectacol trist la Tribunalul Bucureşti în dosarul penal
Astăzi la Tribunalul Bucureşti, în cel de-al doilea dosar penal ce are legătură cu EXCLUDEREA Universităţii Craiova din fotbalul românesc şi care-i priveşte pe cei 9 inculpaţii...
A Craioveanu ,6 februarie 2016,00:31 nr. afisari:7091

EXPERTIZĂ – aproximativ 40 milioane EURO, sumă cheltuită de Universitatea Craiova în perioada 2002 - 2011

Aşa-zisul avocat al FC Universitatea Craiova a pactizat din nou cu inculpaţii şi nu a vrut să-şi înşuşească expertiza!

Pentru prima dată de când a început procesul - preşedintele completului de judecată a trecut peste opinia aşa-zisului avocat al FCU luând în considerare de principiu raportul de expertiză

La terminarea şedinţei de judecată feţele inculpaţilor erau extrem de palide


Noul termen peste 7 zile

Astăzi la Tribunalul Bucureşti, în cel de-al doilea dosar penal ce are legătură cu EXCLUDEREA Universităţii Craiova din fotbalul românesc şi care-i priveşte pe cei 9 inculpaţii: GOGA IOAN OCTAVIAN, ŞFAIŢER CORNEL COSTICĂ, RUSEN MARIAN, STANA ŞTEFAN, BOBAR CRISTIAN LIVIU, COSTAŞ PAUL, AVRAM VASILE, PĂLĂRIE MARIAN şi STAN MARIUS, membrii ai Comitetului Executiv, care au hotărât împreună cu Sandu Mircea şi Dumitru Dragomir EXCLUDEREA Universităţii Craiova şi care sunt trimişi în judecată pentru grave infracţiuni de abuz în serviciu.

Precizăm că există un alt dosar pe rol, diferit, dar care priveşte aceleaşi fapte şi care îi are protagonişti pe Sandu Mircea, Dragomir Dumitru, FRF şi LPF. Acest dosar având termen pe data de 10 Februarie 2016.

În cadrul procesul ce a avut loc astăzi, 04 Februarie 2016, s-a derulat un nou episod din lungul şir de abuzuri şi diversiuni înfăptuite de gruparea criminala ce şi-a dorit cu orice preţ DISTRUGREA Universităţii Craiova.

Astfel că, aşa-zisul avocat al Fotbal Club Universitatea Craiova pe numele lui PANAITESCU ION (angajat în dosar de lichidatorul judiciar Agenţia de Insolvenţă SPRL Bucureşti, care la rându-i a fost numită de către Rotaru Mihai, patronul CSU, personaj care controlează creanţa EUROEXPO SRL Târgu Mureş),  a refuzat să-şi înşuşească un raport de expertiză depus în instanţă de către adminisrtratorul special Mircea Moise!

PANAITESCU ION

Raportul de expertiză în cauză a fost întocmit de către un expert contabil autorizat şi prin care s-au stabilit sumele cheltuite cu desfăşurarea activităţii echipei de fotbal Universitatea Craiova din anul 2002 şi până în prezent. S-a luat în calcul această probaţiune, raportat la perioada de funcţionare a FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA - ultima entitate care a administrat clubul de fotbal Universitatea Craiova şi care a fost exclusă ilegal prin faptele inculpaţilor în iulie 2011.

Deşi, raportul în cauză, foarte profesionit întocmit de către expert, susţinea cauza Fotbal Club Universitatea Craiova, aşa-zisul apărător, avocatul în cauză, la unison cu avocaţii inculpaţilor, a cerut instanţei de judecată să respingă această probă pe motiv că Mircea Moise nu ar avea calitate în dosar pentru asemenea iniţiative probatorii.
Astfel că avocatul părţii vătămate, în loc să fie bucuros de existenţa unor asemenea dovezi, a cerut judecătorului să nu i-a în seamă actele în cauză!

După poziţia aşa-zisului avocat al Fotbal Club U Craiova SA, preşedintele completului a rămas pur şi simplu năucit de faptul că avocatul apărării refuză o probă favorabilă părţii pe care o apără întrebând-l, din nou, dacă înţelege să-şi înşuşească sau nu acest raport de expertiză!
Şi de această dată avocatul apărării s-a exprimat că nu vrea să şi-l înşuşească!
Apoi, de parcă ca şi cum judecătoarea nu  a înţeles răspunsul avocatului părţii, a întrebat UIMITĂ pentru a treia oară avocatul FCU dacă înţelege să-şi înşuşească raportul de expertiză.

STUPEFACŢIE! Din nou, avocatul FCU a refuzat să-şi înşuşească raportul, de fiecare dată răspunsurile acestuia au fost însoţite de un cor de “NU” provenit din rândul avocaţilor inculpaţilor!

Observând ce se întâmplă în sala de judecată, în al doisprezecelea ceas, judecătoarea Niţu Luminiţa a realizat că are de-a face cu o grupare criminală care a preluat controlul părţii vătămate şi a trecut pur şi simplu peste părerea aşa-zisului avocat al apărării cerându-i lui Mircea Moise, administratorul special, să pună la dispoziţia instanţei actele care au stat la baza raportului, dând un nou termen de judecată de numai 7 zile!

Mircea Moise

Iată că după aproape doi ani de proces s-a convins şi instanţa de judecată că Fotbal Club U Craiova SA este controlată de o grupare criminală şi că aşa-zisele apărări din proces - NU EXISTĂ.

Astfel că termenul din 11 Februarie 2016 se anunţă a fi unul incendiar! Deoarece mai mult ca sigur inculpaţii vor lua contact cu realitatea juridică.

Culmea culmilor este că aşa zisul avocat al apărării, PANAITESCU ION, are un contract cu Fotbal Club U Craiova SA în care trebuie să primească 20.000 euro + un comision de 2% din sumele pe care le va obţine Fotbal Club U Craiova SA sub formă de despăgubiri!
Cu toate că există o asemenea înţelegere financiară acesta s-a  prezentat foarte rar la proces, iar atunci când a făcut-o a pledat în favoarea inculpaţilor!

Prin urmare, se deduce uşor că înţelegerea financiară a fost făcută artificial pentru a distrage atenţia şi a simula interesul lui în a câştiga procesul.
Oricum, indiferent de poziţia procesuală a acestuia, el v-a ieşi în câştig, deoarece se alege şi cu banii care i-a primit de la Rotaru pentru  a mima apărarea, dar şi cu banii pe care îi are contractaţi la Fotbal Club U Craiova SA, pentru că indiferent de apărările acestuia, FOTBAL CLUB U CRAIOVA v-a câştiga procesul şi inculpaţii vor fi condamnaţi, prin urmare acesta  câştigă din două părţi.

Cu privire la raportul în cauză

Administratorul special al Fotbal Club U Craiova SA, Mircea Moise, a depus în ambele dosare penale un raport de expertiză făcut în urma analizării documentelor contabile ale societăţii Fotbal Club U Craiova SA, încă de la înfiinţarea acesteia din anul 2002 şi până la data excluderii.
Din conţinutul acestui raport rezultă că în perioada 2002 – 2011 s-au cheltuit pentru derularea activităţii clubului de fotbal Universitatea Craiova aproximativ – 165 milioane LEI.
    
După ce acest rapoort de expertiză va fi dezbătut în instanţa de judecată  îl vom face public cititorilor „Ediţie Specială”.

 

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj