Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Lichidatorul judiciar al Fotbal Club U Craiova SA la eliberat de sub contract, GRATUIT, pe Petre Robert
Noi infracţiuni din dosarul distrugerii Universităţii Craiova ies la iveală
Editie Speciala ,10 martie 2016,10:52 nr. afisari:4197

Lichidatorul judiciar al Fotbal Club U Craiova SA - Agenţia de Insolvenţă SPRL reprezentată de Manuela Sârbu, i-a reziliat, contrar legii şi atribuţiunilor de serviciu, CONTRACTUL jucătorului Robert Petre încheiat cu FCU.  Acelaşi lucru s-a intamplat şi cu jucătorii Roşu, Mârzeanu, Stoeneşteanu, Cale, Bălan, etc.

Precizam faptul că lichidatorul judiciar - Agenţia de Insolvenţă SPRL, reprezentată de Manuela Sârbu, a fost numită în dosarul de insolvenţă, chiar de Mihai Rotaru, patronul CSU, fiind o apropiată a acestuia.

Practic, ce a făcut Roratu? A numit lichidatorul judiciar în DOSARUL DE INSOLVENTA al Fotbal Club U Craiova SA şi lichidatorul la făcut liber pe Petre, ca acesta din urmă să devină jucătorul celor de la CSU.

Rotaru, exact ca la ANRP. Ce a dorit, aia a avut. Şi l-a dorit pe Petre, l-a avut pe Petre.

----------------------

Robert Petre este liderul generaţiei 97 a Fotbal Club Universitatea Craiova şi este unul din jucătorii care poate să ajungă la un nivel foarte bun în fotbalul european.

Într-o situaţie normală, cu Universitatea Craiova rămasă în competiţie, Petre ar fi putut să fie astăzi un jucător la fel de apreciat cum este Ivan, însă Petre nu a apucat până în prezent să se remarce datorită situaţiei clubului FCU.

Menţionăm faptul că în sentinţa de respingere a planului de reorganizare al Universitatii Craiova, s-a precizat faptul, că clubul nu mai poate fi redresat şi creditorii trebuie să îşi recupereze banii din vânzarea jucătorilor pe care clubul îi are sub contract.
Însă, ulterior, jucătorii au fost daţi liberi de contract fără nicio remuneraţie cu excepţia a doi-trei jucători pe care s-au încasat nişte sume simbolice!

Ce este mai interesat este faptul că Robert Petre a fost „înhăţatde CSU încă din septembrie 2013, acesta fiind legitimat pe perioada de împrumut în care FCU îl împrumuta-se la Clubul Avocaţilor. Astfel că Petre a fost ţinut, sub diferite forme neregulamnetare, în curtea CSU-ului începând cu anul 2013, iar în luna iunie 2015 Rotaru şi l-a făcut singur cadou prin intermediul lichidatoarei pe care o controlează.

Astfel s-a ajuns la situaţia nefirească ca tot patrimoniul clubului Universitatea Craiova existent la data falimentului, respectiv jucătorii aflaţi sub contract, să fie cedaţi GRATUIT! Iar societatea să rămână datoare către stat cu impozite de milioanele. Milioane care de unde provin?! Din contractele jucătorilor!

Pratic, societatea a rămas cu datoriile care provin din contractele jucătorilor, iar aceştia au fost lăsaţi liberi, GRATUIT. Aşa ceva nici în Congo nu este posibil.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că firma care îl impresariază pe Petre este deţinută de avocatul mafiei din Craiova, Marinesc Radu, persoană care o reprezintă pe Lia Olguţa Vasilescu în procesele cu Universitatea Craiova de la Tribunalul Braşov.

Acest individ extrem de periculos a fost cea mai vehementă parte în solicitarea de respingere a planului de reorganizare şi intrare în faliment a Universităţii Craiova.
Pe de altă parte, acesta, prin intermediul firmei de impresariat, avea sub contract chiar jucătorii care au rămas liberi în urma actelor ilegale efectuate de lichidatorul numit chiar de Rotaru.

Reamintim că Rotaru controlează creanţa EURO-EXPO SRL Târgu Mureş, creanţă care a stat la baza intrării în insolvenţă şi a respingerii planului de reorganizare.
Prin urmare se deduce cu uşurinţă că Marinescu a dorit intrarea clubului în faliment şi datorită faptului că plănuise ca juniorii pe care îi are sub contract, ca şi impresar şi care aparţineau de FCU, să devină liberi şi să obţină, asfel comisioane în urma trazancţiilor pe care le efectua cu aceştia.

Avocatul Radu Marinescu s-a fălit cu Robert Petre, jucător crescut şi format de FCU, club la care Marinescu a avut o contribuţie majoră pentru intrarea în faliment. Sursa foto - facebook Radu Marinescu

-------------------

Cu toate acestea încetarea contractelor jucătorilor aflaţi sub contract cu Fotbal Club U Craiova SA la data intrarii în faliment nu se putea face decât conform procedurii Legii 85/2006.
 
Prin urmare, lichidatorul judiciar era obligat, în conformitate cu legea, să evalueze drepturile federative ale jucătorilor aflaţi sub contract, să propună vânzarea acestor drepturi într-o procedură care să cuprindă ofertă, supra ofertă, aprobare de către Adunarea Creditorilor a eventualelor  tranzacţii /transferuri şi ulterior judecătorul sindic să le valideze. Toata această procedură să se efectueze în contradictorialitate cu toate părţile din dosar.

Binenţeles că acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece cel puţin pentru tinerii jucători ca Petre, Roşu, Stoeneşteanu, Mârzeanu, Bălan, Căle, etc trebuiau plătite sume consistente de bani, deoarece într-un cadru competiţional normal aceştia puteau deveni jucători foarte importanţi cum de altfel a devenit şi un jucător din aceaşi generaţie precum Ivan.

Acest lucru este confirmat şi de faptul că Rotaru a plătit sume importante pentru Ivan, Manea, Jurj şi alţii care nici măcar nu se compară, cu excepţia lui Ivan, ca şi calităţi cu Petre, Roşu şi Stoeneşteanu.

Mihai  Rotaru vrea milioane pe Ivan, Mateiu şi pe Bancu. Este dreptul lui. Însă lichidatorul Universităţii Craiova a dat jucătorii pe GRATIS.

Ori atunci care a mai fost scopul falimentului?

Pe lângă celelalte infracţiuni săvârşite cu ocazia acestui faliment, Rotaru, Olguţa, Marinescu si Sârbu au un mare ghinion şi anume acela că Fotbal Club U Craiova SA intră în regimul societăţilor în care Statul sau o administraţie publică locală este acţionar.

După cum se cunoaşte, Municipiul Craiova este acţionar în cadrul Fotbal Club U Craiova SA.

Astfel că pe lângă celelalte fapte din dosar sunt îndeplinite şi condiţiile pentru a li se aplica art. 10 din Legea 78/2000:

“Art. 10 - Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite:
a) stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând operatorilor economici la care statul sau o autoritate a administraţiei publice locale este acţionar, comisă în cadrul acţiunii de privatizare ori de executare silită, de reorganizare sau lichidare judiciară ori cu ocazia unei operaţiuni comerciale, ori a bunurilor aparţinând autorităţii publice sau instituţiilor publice, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora sau de executare silită, săvârşită de cei care au atribuţii de conducere, de administrare, de gestionare, de executare silită, de reorganizare ori lichidare judiciară;
b) acordarea de subvenţii cu încălcarea legii sau neurmărirea, conform legii, a respectării destinaţiei subvenţiilor;
c) utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, precum şi utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice.”

Prin urmare şi prin aceste fapte se confirmă fără putinţă de tăgadă că prin intrarea în faliment, gruparea criminală nu a urmărit recuperarea sumelor de bani datorate de către debitoare, ci distrugerea clubului şi preluarea activităţii de către o altă entitate înfiinţată în mod ilegal.

Din informaţiile „Ediţie Specială” acţionarii Fotbal Club U Craiova SA s-au constituit parte civilă pentru pierderea acestui lot de tineri jucători în cuantum de 10 milioane de EURO, raportat la perspectiva competiţională a acestora, dar şi la clauzele de reziliere pe care le aveau unii dintre ei.

 
Curs valutar BNR - 18-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj