Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
EXCLUSIV! DECLARAŢIILE INCULPAŢILOR SANDU ŞI DRAGOMIR DE LA TRIBUNALUL BUCUREŞTI
Calăii Ştiinţei s-au destăinuit în faţa judecătorului
,4 octombrie 2015,21:55 nr. afisari:7803

Sandu Mircea:

“Sunt nevinovat” “Am condus Federaţia Română timp de 24 de ani” “Am atenţionat prin două scrisori Universitatea Craiova că încalcă prevederile Statutului” “În cei 25 de ani cât am condus Federaţia nu am făcut niciodată o presiune pe cineva să voteze cum îi dictez eu” “Universitatea Craiova nu avea posibilitatea de a ataca soluţia de excludere” “Din câte cunosc eu un jucător nu poate pleca de la acel club din propria iniţiativă decât cu acordul clubului sau printr-o decizie a comisiei” “Nu am atribuţii să legitimez vreun jucător de la un club la altul”

Dumitru Dragomir

“Sunt nevinovat” “Eu eram membru onorific al FRF, fără nicio atribuţie la Federaţie” “Ultima instanţă sportivă este TAS-ul. Aceasta este recunoscută pe toata suprafaţa pământului” “Cred că a fost o strategie din partea Fotbal Club Universitatea Craiova pentru a şicana FRF-ul” “Eu eram gură mare şi îl puneam la punct pe inculpatul Mircea Sandu” “Consider că Universitatea Craiova s-a bucurat de soluţia de excludere” “Nu am cunosct faptul că jucătorii erau sechetraţi de către FISC”

Sandu şi Dragomir, inclupaţi în cazul EXCLUDERI Universităţii Craiova, cercetaţi pentru grave infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dar şi de sustragere de sub sechestru au fost audiaţi de către magistratul Otilia Bomboş de la Tribunalul Bucureşti cu privire la faptele ce fac obiectul Rechizitorului nr. 316/P/2011 emis de Direcţia Naţională Anticorupţie Structura Centrală.

În continutul acestor declaraţii se observă cu uşurinţă că cei doi bandiţi încearcă să inducă în eroare instanţa de judecată susţinând că nici usturoi nu au mâncat şi nici gura nu le miroase.

Menţionăm că în cadrul Rechizitorului trimis de DNA pentru judecare, la instanţa Tribunalului Bucureşti există probe indubitabile cu privire la intenţia directă de comitere a faptelor pentru care au fost deferiţi justiţiei.

Toate afirmaţiile facute în faţa judecătorului sunt combătute cu dovezi indubitabile aflate la dosar.

De asemenea, precizăm că pe lângă Sandu şi Dragomir în acest dosar figurează ca inculpaţi Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal.

Cu privire la aceşti patru inculpaţi, Tribunalul Bucureşti a menţinut sechestru asiguratoriu instituit de DNA până la concurenţa sumei de 53 milioane euro.

De asemenea, în celălalt dosar aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti Secţia Penală, 10 membrii ai Comitetului Executiv sunt trimişi în judecată pentru aceleaşi fapte.

Deşi s-a cerut reunirea cauzelor, instanţa a respins această cerere pe motiv că cele două trimiteri în judecată reprezintă proceduri penale diferite, în ceea ce priveşte Sandu, Dragomir, FRF, LPF au fost trimişi în judecată de DNA, iar în ceea ce priveşte membrii Comitetului Executiv trimiterea în judecată a survenit în urma admiterii contestaţiei clubului Universitatea Craiova cu privire la scoaterea de sub urmărire penală a membrilor Comitetului Executiv.

Astfel că instanţa care a judecat contestaţia a admis-o şi a reţinut cauza - DIRECT SPRE JUDECARE.

În prezent ambele cauze se află pe rolul Tribunalului Bucureşti şi o soluţie la fond se aşteaptă în cursul anului viitor pentru dosarul SANDU/DRAGOMIR/LPF/FRF, iar în ceea ce priveşte dosarul membrilor Comitetului Executiv se întrevede o soluţie la fond în următoarele trei luni de zile.

Mai jos vă prezentăm declaraţiile celor doi din faţa judecătorilor

Sandu Mircea – CLICK AICI

Dumitru Dragomir – CLICK AICI

 
Curs valutar BNR - 19-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj