Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Oltchim se pregăteşte asiduu de marea semifinală
Vor victoria cu orice pret
Antrenorul formaţiei vâlcene îşi doreşte un avantaj cât de mic după meciul din Polivalenta din capitală
(S. M.) ,2 aprilie 2013,22:24 nr. afisari:1479

Inaintea partidei cu Gyor, una capitală, până la urmă, pentru viitorul său şi al echipei pe care o conduce, Jakob Vestergaard este destul de încrezător. Un tip pozitiv în situaţii dificile, antrenorul danez, foarte apreciat la Vâlcea, a declarat că echipa maghiară poate fi învinsă. Studiind atent detaliile, Vestergaard pare să fi găsit punctele slabe ale adversarelor de sâmbătă.

Nu există echipă care să nu aibă şi mici slăbiciuni. Este şi cazul Györului. Totuşi adversara noastră din semifinale e o echipă puternică, experimentată şi bine închegată. Dar am un plan prin care putem să o batem. Din motive tactice, nu-l voi dezvălui acum, ci la momentul jocului. Eu spun că suntem pregătiţi să ne batem de la egal la egal cu orice formaţie în acest moment. Pentru a construi o echipă câştigătoare e nevoie de mult timp. E complet normal pentru o echipă să nu aibă un echilibru în joc în primele luni de la formare. Dar am muncit mult pentru a găsi această stabilitate de care avem nevoie. Totuşi trebuie să fim cinstiţi şi să recunoaştem că orice echipă comite greşeli. Important e să reducem numărul lor.
Danezul pentru saptamana.net

Mergând pe linia aprecierilor, Jakob a complimentat semifinalistele, considerând că oricare dintre acestea poate câştiga trofeul.

Cred că toate cele patru echipe au şanse să câştige titlul. Györ şi Larvik au avantajul unui lot bine închegat, rezultat al faptului că nu au făcut foarte multe transferuri în ultimii doi ani. Krim şi Oltchim compensează prin individualităţi şi pot juca la un nivel foarte înalt. Györ a avut până acum un sezon perfect, cu un singur egal în campionat, astfel că jucătoarele sunt foarte încrezătoare în propriile forţe. Dar cred că putem folosi acest lucru în favoarea noastră. Până acum, totul a mers împotriva noastră. Accidentări suferite de jucătoare importante, precum Neagu, jucătoare care au plecat de la echipă, probleme financiare. Însă, în ultimele patru meciuri, handbalistele s-au motivat şi au dat totul. Au jucat patru finale şi le-au câştigat pe toate. Din cauza problemelor pe care le-am avut, am învăţat să jucăm sub presiune mai bine decât orice echipă. Iar acest lucru poate fi un avantaj enorm pentru noi în semifinala cu Györ.
Vestergaard pentru sursa citată

Referitor la meciul de sâmbătă, Vestergaard a completat declarând că este unul important, dar nu capital, pentru că totul se va decide în returul din Ungaria, de la Veszprem.

Să câştigăm meciul ar fi foarte important pentru moral, dar trebuie să privim jocul în ansamblu. Este o dublă importantă, pe care trebuie să o tratăm cu atenţie 120 de minute. În 2009, cu Viborg, am câştigat Liga Campionilor în faţa lui Györ după ce am pierdut manşa tur pe teren propriu cu 24-26 şi ne-am impus la Veszprem cu 26-23. În opinia mea, Györ nu a putut să treacă peste presiunea de a fi favorită. Ca să concluzionez, pentru mine nu contează numărul de goluri în plus sau în minus din primul tur. Ar fi frumos să câştigăm la multe goluri, dar echipele sunt echilibrate şi e foarte greu. Trebuie să fim atenţi la orice detaliu.
A încheiat danezul

 
Curs valutar BNR - 18-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj