Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Oltchim Rm. Vâlcea - Gyor ETO, sâmbătă, ora 18
Un meci cât un sezon!
Campioana României îşi joacă la Bucureşti prima şansă de a merge în finala Ligii Campionilor
Alin VANCEA ,4 aprilie 2013,20:48 nr. afisari:1674

Oltchim Râmnicu Vâlcea se află la acest sfârşit de săptămână în faţa celui mai important meci al sezonului. Este primul pas pe care echipa vâlceană îl face spre glorie sau... declin. Este ştiut faptul că Oltchim a avut numeroase probleme financiare în acest sezon şi odată cu un rezultat pozitiv se speră că istoria extraordinară a acestei echipe de handbal va putea continua pe aceleaşi coordonate ale performanţei. Înaintea partidei tur cu Gyor ETO, programată sâmbătă, la Sala Polivalentă din Bucureşti, este linişte în tabără olteană. Antrenorul danez Jakob Vestergaard a afirmat că handbalistele sale trebuie să joace bine atât în apărare, cât şi în atac pentru a spera la un rezultat pozitiv.

Au existat anumite accidentări, dar eu sunt sigur că fetele vor fi pregătite sută la sută la ora meciului cu Gyor. Trebuie să jucăm bine în ambele partide cu Gyor şi să câştigăm. Trebuie să fim foarte buni şi în atac, nu numai în apărare. E adevărat că cele două echipe care se vor confrunta sâmbătă sunt cele mai bune în apărare, dar cel mai simplu mod de a trece de Gyor este să înscriem. Se spune că, dacă vrei să câştigi trofee, trebuie să fii bun în apărare, însă în acest meci şi în returul din Ungaria trebuie să fim buni şi în ofensivă. Două echipe bune se vor înfrunta pe teren, două echipe care stau foarte bine din punct de vedere fizic, aşa că ne aşteptăm la o replică dură a adversarelor.
Jakob Vestergaard, în conferinţa de presă organizată ieri în capitală

Prezent la conferinţa de presă, vicepreşedintele CS Oltchim, Nicolae Luca, a declarat că echipa va juca în semifinale atât pentru calificarea în finală, cât şi pentru viitorul clubului.

În ceea ce ne priveşte pe noi, conducerea, am informat jucătoarele despre situaţia financiară a clubului începând din septembrie. A fost un dialog permanent între management şi jucătoare. Nu trebuie să cântărească acest meci mai mult pentru viitorul clubului, noi soarta ne-am jucat-o de anul trecut. Nici nu poţi să cântăreşti exact viitorul clubului şi performanţa sportivă. Noi vom juca şi pentru viitorul clubului, dar şi pentru performanţă.
A comentat situaţia Luca

Oficialul a adăugat că jucătoarele cunosc primele pentru câştigarea trofeului Ligii Campionilor, dar acestea nu sunt comparabile cu ale unei echipe de fotbal.

Jucătoarele ştiu că există prime, dar să nu vă închipuiţi că sunt de ordinul sutelor de mii sau milioanelor. Sunt nişte sume care, pentru handbal, sunt ok. E normal ca o performanţă să se premieze. Noi, Oltchim, suntem în primele patru echipe din Europa, acum, înaintea disputării semifinalelor. Deja ar trebui să fim premiaţi într-un fel, pentru că nu prea sunt alte echipe româneşti pe locul patru în Europa în acest moment, în orice sport. În handbal nu se câştigă atât de mult, acest conflict între fotbal şi celelalte sporturi există dintotdeauna. Federaţia europeană premiază aşa ceva (n.r. - câştigarea Ligii Campionilor) cu «fantastica» sumă de 50.000 de euro. Deci comparaţiile cu fotbalul sunt inutile.
Nicolae Luca

 
Curs valutar BNR - 20-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj