Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Oltchim Rm. Vâlcea - Krim Mercator 23-20 (9-12)
Pas important spre obiectiv
Campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a învins duminică, pe teren propriu, formaţia slovenă Krim Ljubljana, scor 23-20 (9-12), şi s-a calificat în semifinale
(S. M.) ,18 martie 2013,21:09 nr. afisari:1482

După un început bun de meci au apărut şi problemele pentru echipa gazdă. După ce au condus cu 7-3 şi părea că au forţa de a face o diferenţă şi mai consistentă, a urmat o perioadă slabă, în care s-a primit gol inclusiv în momentul în care se aflau în superioritate. Evoluţia slabă şi din atac a făcut ca oaspetele să intre la cabine cu un avantaj de trei goluri (12-9). Partea a doua a fost mult mai bună pentru Oltchim, care, pe fondul unei duble superiorităţi, a revenit în joc, egalând la 16, iar Managarova a adus un avantaj de un gol pentru Oltchim.

Cu opt minute înainte de final, campioana României se desprindea la patru goluri, adică diferenţa de care avea nevoie pentru a se califica de pe prima poziţie(21-17), însă avantajul n-a fost menţinut. Farcău şi Jovanovic au ratat două aruncări de la şapte metri pe final, iar Oltchim s-a impus cu 23-20.

Calificată de pe poziţia secundă din grupa principală, Oltchim urmează să se dueleze cu Gyor ETO în penultimul act al Ligii Campionilor, îndeplinindu-se exact lucrul pe care vâlcencele nu şi-l doreau. În semifinale se vor întâlni astfel Gyor ETO - Oltchim, respectiv Krim Ljubljana - Larvik HK. Semifinalele se vor juca în dublă manşă eliminatorie, în 6 - 7, respectiv 13 - 14 aprilie.

În sezonul trecut, Oltchim a fost eliminată în semifinale de Gyor ETO, formaţie care a pierdut ulterior trofeul în faţa celor de la Buducnost. Obiectivul echipei Oltchim în actuala stagiune este câştigarea Ligii Campionilor. Dat fiind faptul că anul trecut echipa ungară a scos Oltchim din cursa pentru îndeplinirea obiectivului, este de aşteptat ca de data aceasta să se ia toate măsurile de prevedere.

Vestergaard nu se teme de maghiare

Tehnicianul principal al Oltchimului, Jakob Vestergaard, a declarat la finalul meciului contra campioanei Sloveniei, Krim Ljubljana, că nu se teme de dubla din semifinale cu ETO Gyor.

Ne-am dorit să terminăm grupa pe primul loc, dar importantă este calificarea. Contra lui Krim au fost momente foarte bune, dar şi altele de care sunt foarte dezamăgit. Una peste alta, sunt mulţumit de victorie, dar nu şi de joc, în totalitatea lui. În următoarea fază a competiţiei, noi şi ETO Gyor pornim cu şanse absolut egale, indiferent de ce se spune. Nu mă tem de campioana Ungariei şi veţi vedea, ne vom bate până în ultima secundă. Din păcate urmează o perioadă în care o parte dintre fete merg la loturile naţionale. Se vor întoarce apoi şi ne vom concentra numai la meciul contra maghiarelor.
Vestergaard

Principala marcatoare a Oltchimului în meciul cu Ljubljana, Ramona Farcău, a recunoscut că şi-ar fi dorit să evite pe Gyor în semifinale, dar spune că nu se teme de campioana Ungariei:
Azi Oltchim a avut şi momente foarte bune, dar am şi greşit foarte mult. Ne doream primul loc, ne-a mai despărţit un singur gol de acest obiectiv, dar asta este. Nu ne temem de Gyor, noi avem ca obiectiv câştigarea trofeului şi atunci trebuie să fim capabile să eliminăm orice adversar. Le aşteptăm pe unguroaice la primul meci. Trebuie să le învingem la o diferenţă cât mai mare şi să obţinem calificarea în Ungaria. E drept că în sezonul trecut ne-au eliminat, tot în semifinale, dar şi noi le-am eliminat pe ele, nu sunt invincibile.

-------
Ajutor

Un nou contract de sponsorizre

Imediat după terminarea meciului, Oltchim a semnat un nou contract de sponsorizare cu firma Petrom.

Noi premiem performanţa şi Oltchim face performanţă. Vom vira clubului vâlcean suma de 300.000 de euro până la finalul acestei luni, apoi încă 100.000 de euro dacă se reuşeşte calificarea în finală şi încă 100.000 de euro dacă se câştigă trofeul. Eu cred că formaţia vâlceană se va impune şi va câştiga Liga Campionilor. În ceea ce ne priveşte, nu ne interesează unde se joacă partidele din semifinale şi finală, dar pot da un sfat, ar fi perfect ca măcar prima partidă să se joace la Râmnicu Vâlcea, publicul de aici poate ajuta mult echipa şi ar fi păcat ca vâlcenii să fie privaţi de o partidă cum va fi cea cu Gyor.
Directorul Răzvan Nicolescu

 
Curs valutar BNR - 20-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj