Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Oltchim Râmnicu Vâlcea - Gyor ETO 22-24 (10-14)
Pas greşit pentru vâlcence
Lipsa de inspiraţie a băncii tehnice şi jocul slab din teren au făcut ca Oltchim să piardă meciul din capitală
Alin VANCEA ,7 aprilie 2013,20:52 nr. afisari:1395

Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost învinsă, sâmbătă, la Bucureşti, cu scorul de 24-22 (14-10), de formaţia ungară Gyor ETO, în manşa tur a semifinalelor Ligii Campionilor. Suportul fanilor, care au umplut Polivalenta bucureşteană, nu a fost de ajuns pentru trupa lui Vestergaard pentru a se impune. Meciul a început cât se poate de prost pentru echipa gazdă, care s-a văzut repede condusă de o formaţie mult mai motivată.

Fără sprijinul porţii, acolo unde Ungureanu a fost “sită” în primele minute, Oltchim s-a văzut condusă la o diferenţă confortabilă pentru oaspete pe tabela de marcaj. Incredibilul 12-5, de la un moment dat, a arătat suferinţa unei echipe care nu s-a regăsit. Efortul de a recupera diferenţa şi-a pus amprenta pe jocul româncelor, mult prea preocupate de  tabelă. A venit şi răbufnirea de orgoliu, dar mai ales de valoare, care a dus scorul la 10-13 în doar trei minute. La pauză, tabela arăta 10-14, după o primă repriză sub aşteptări a Oltchimului, în care s-a remarcat doar extrema Ada Nechita, care nu a fost titulară şi care a fost schimbată inexplicabil cu Managarova, jucătoare depăşită de miza meciului

Repriza secundă a debutat tot cu greşeli în atacul Oltchimului, care au exasperat suporterii. Al doilea gol din acţiune al Katarinei Bulatovic, din totalul de trei, a venit abia în minutul 34 (11-15). Minutul 37 a fost cel care a părut să dea semnalul revenirii, după o fază de generic TV, în care portarul Silvia Navarro a marcat din poartă în poartă, obligând Gyor să intre la time-out, 14-16. Fanii s-au aliat şi ei cu jocul mult mai plin de ambiţie al favoritelor, 16-18 (min. 42), iar atmosfera a fost din ce în ce mai plină de emoţii. În minutul 45, Gyor îşi remontase din nou avantajul, 16-20, dar replica Oltchimului nu a întârziat (19-21, min. 49), păstrând speranţele fanilor intacte. Trei atacuri ratate consecutiv de Jovanovic şi Managarova au dus publicul în pragul infarctului, dar Bulatovic a salvat onoarea, 20-21 (min. 52). Cu cinci minute înainte de final s-a intrat la time-out, la scorul 21-22. Ultimele minute au fost dramatice, până şi Gorbicz ratând de la 7 metri (22-23, min. 59).

Oltchim nu a avut însă forţa nici măcar de a egala, deşi a avut şansa, iar partida s-a încheiat în favoarea campioanei Ungariei, care a şi meritat-o, nu pentru că a jucat mai bine, ci mai ales pentru că a ştiut să speculeze mult prea numeroasele greşeli ale adversarei la acest nivel. Partida retur, decisivă pentru calificarea în finala competiţiei, va avea loc pe 11 aprilie, la Veszprem.

Bulatovic este încă încrezătoare

Cea mai eficientă jucătoare a Oltchimului în partida de sâmbătă, Katarina Bulatovic, este încă încrezătoare în şansele echipei sale. Bulatovic a făcut o analiză dură, dar pertinentă a celor întâmplate pe parchet în Polivalenta din capitală.

Am jucat slab în prima repriză, iar apoi a fost greu să remontăm diferenţa, chiar dacă în repriza secundă am fost mai concentrate. Am făcut prea multe greşeli. Pot spune că nu jocul adversarei ne-a surprins, ci noi ne-am surprins cu jocul nostru. Cred că a fost o presiune mare, mai ales că s-au întâmplat multe la echipa noastră în ultimele luni. Nu-mi dau seama ce s-a întâmplat cu echipa noastră la meciul cu Gyor. Vom merge la Veszprem să luptăm. Avem şansele noastre şi trebuie să profităm de ele. Cred în continuare că şansele la calificare sunt de 50 la 50. Două goluri se pot recupera foarte repede, într-un minut chiar, doar să jucăm mult mai bine, cel puţin la fel de bine ca în partida din deplasare, cu FTC Budapesta, din grupe. Cred că putem învinge în retur.
Bulatovic

-----
Probleme

Oltchim se poate desfiinţa

Preşedintele de onoare al echipei feminine de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea, Ioan Gavrilescu, a declarat la Sport Total FM că este decepţionat de rezultatul de sâmbăta seară. Acesta susţine că riscul ca echipa cea mai titrată din handbalul feminin autohton să se desfiinţeze este foarte mare după rezultatul de sâmbătă. “Din păcate, riscul ca Oltchimul să se desfiinţeze este mult mai mare dacă nu jucăm finala”, a afirmat Gavrilescu.

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj