Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
FTC Rail Cargo - Oltchim Rm. Vâlcea 23-30 (15-15)
Oltchim trăieşte la nivel maxim!
Handbalistele din Vâlcea au făcut sâmbătă cel mai bun meci al sezonului
Alin VANCEA ,10 martie 2013,21:15 nr. afisari:2020

Cu sabia desfiinţării deasupra capului, un eşec cu FTC aducând în discuţie acest lucru, handbalistele din Vâlcea au avut o repriză de vis cu Ferencvaros. În cel de-a treilea meci consecutiv în care Oltchim nu avea voie să facă vreun pas greşit, elevele lui Jakob Vestergaard s-au autodepăşit şi au jucat ca o echipă de talie mondială, ceea ce de altfel şi este Oltchim.

Campioana României a trecut de Ferencvaros cu 30-23 şi a preluat şefia în grupa B, fiind obligată însă să câştige, pe teren propriu, ultimul meci din grupe. Asta în cazul în care Ferencvaros realizează la rândul ei o victorie în Rusia. Dacă însă echipa maghiară pierde, Oltchim este calificată şi dacă va ceda acasă.

Debut de partidă echilibrat

Echipe de valori apropiate, combatantele din meciul de sâmbătă au jucat de la egal la egal în prima parte a întâlnirii. Oltchim a marcat de două ori în debutul meciului, prin Bulatovic, dar Ferencvaros, impulsionată de cei peste 2.000 de spectatori, a trecut la conducere pe tabelă. Spre finalul primei reprize, Oltchim a avut un avantaj de două goluri, însă în ultimele trei minute elevele lui Vestergaard au ratat trei atacuri consecutive, iar vicecampioana Ungariei a profitat, reuşind să egaleze la 15. La reluare a existat o singură echipă pe teren.

Oltchim a controlat autoritar partida, a marcat în dese rânduri, jocul cu pivotul fiind de excepţie, poarta a fost închisă de Silvia Navarro, condiţii suficiente pentru ca pe tabelă diferenţa că crească în favoarea vâlcencelor. Conduse la o diferenţă de trei - patru goluri în permanenţă, gazdele au cedat din punct de vedere psihic. Finalul d e meci a găsit campioana României în atac, Oltchim câştigând cu 30-23 un meci pe care unguroaicele nu-l vor uita prea curând. În ultima partidă din grupă, Oltchim va întâlni pe Krim.

Lacrimi pentru victorie

Preşedintele Oltchimului a trăit la maximum meciul, dar din faţa televizorului, acesta nefăcând deplasarea în Ungaria.

Este cea mai importantă victorie, pentru că au obţinut-o cu sufletul. Au lăsat deoparte toate problemele, au dat dovadă de caracter. Sper să ne realizăm obiectivul din acest an, cu toate greutăţile pe care le avem. Oltchim este o echipă de nivel mondial. Era un meci de totul sau nimic. Am plâns la televizor, le voi aştepta pe fete cu flori. Am lacrimi şi acum, nu mă pot abţine şi plâng la bucurie. Eram convins că vom câştiga! Avem nevoie de victorie acasă şi suntem calificaţi în faza următoare. Este o victorie foarte importantă pentru noi, se mai liniştesc problemele pe care le-am avut. Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă pierdeam.
Petre Berbecaru pentru un post de televiziune naţional

-----
SUSŢINERE

Alături de colege

Una dintre jucătoarele pe care Oltchim conta în acest sezon, Cristina Neagu, şi-a susţinut colegele din faţa televizorului.

Am urmărit meciul la TV, am uitat de când am mai fost accidentată cât de groaznic este să te uiţi la televizor la meciuri aşa de importante. Am avut nişte emoţii foarte mari. Pe de altă parte, am putut observa alte detalii. De exemplu, pe lângă jocul tactic foarte bun, s-au văzut ambiţia şi dăruirea fetelor. Şi cred că asta ne-a lipsit în primele două jocuri, pe care le-am pierdut, nu handbalul. Handbalul nu se uită. Astăzi am văzut o echipă foarte bine pregătită tactic, de un antrenor bun, stăpână pe ea cu fiecare minut care trecea din meci. Nu am avut emoţii că am putea pierde, poate scorul m-a surprins puţin, diferenţa a fost mai mare decât credeam. Oricum, fetele merită fiecare gol în plus marcat în acest meci. Sunt mândră de ele, am încredere o mie la sută, nu sută la sută, că vor câştiga şi meciul de săptămâna viitoare, cu Krim. Cred că în meciul de astăzi au dat o lecţie tuturor, nu doar unguroaicelor. Mă bucur din suflet pentru ele!
Cristina Neagu

 
Curs valutar BNR - 20-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj