Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Ce s-a preconizat prinde contur
Oltchim şi Vestergaard au drumuri separate
Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a anunţat ieri rezilierea pe cale amiabilă a contractului cu antrenorul danez
Alin VANCEA ,24 aprilie 2013,20:14 nr. afisari:1392

Jakob Vestergaard avea la începutul sezonului un contract valabil până în 2014 la Oltchim. După nici un an, antrenorul danez părăseşte echipa vâlceană. Într-un comunicat remis media, CS Oltchim anunţă despărţirea pe cale amiabilă de un antrenor care însă nu şi-a îndeplinit obiectivele. Gurile rele spun că astfel clubul a încercat să mai economisească din bani, Jakob Vestergaard având un salariu consistent, pentru că oricum sezonul viitor altele vor fi coordonatele problemei. Fără a putea avea la dispoziţie un lot cu care să se atace din nou Liga Campionilor, pentru că resursele financiare vor fi mult diminuate, Oltchim nu-şi putea permite un antrenor costisitor.

Din câte se pare, Steluţa Luca este în pole-position să preia echipa după ce se va finaliza sezonul, având ca atuuri experienţa imensă ca jucătoare, dar şi sezonul petrecut alături de Vestergaard pe banca tehnică. Antrenorul danez va părăsi Oltchim la finalul actualei stagiuni, din care mai sunt de disputat două etape în Liga Naţională şi turneul final al Cupei României, în luna mai. Datele ajunse la presă arată că motivul care a stat la baza rezilierii contractului este familia tehnicianului. Danezul a invocat faptul că doreşte să stea mai mult cu fiul său, încă mic. Totuşi admite că experienţa din România i-a ajuns şi vrea să înceapă proiecte personale în ţara natală.

După un sezon cu foarte multe experienţe emoţionale, cu un meritat loc trei ocupat în Europa, jucând semifinala Ligii Campionilor şi câştigând titlul de campioană naţională cu echipa Oltchim, părţile au convenit rezilierea contractului la finalul acestui prim sezon. Motivul principal al întreruperii contractului a fost generat de problemele familiale ale antrenorului Vestergaard, deoarece acesta doreşte să petreacă mai mult timp cu fiul său încă mic, să fie alături de familie în următorii ani şi să înceapă noi proiecte personale în Danemarca.
Se arată în comunicatul oficial al formaţiei vâlcene

Vor coopera în continuare

CS Oltchim mai subliniază că, la cerere, va continua cooperarea cu tehnicianul danez, prin consultanţă privind pregătirea fizică şi tactică a echipei, inclusiv analiză video, împreună cu staff-ul tehnic viitor al echipei.

Posibilitatea revenirii sale pe banca tehnică a rămas deschisă, atunci când fiul său Viktor va mai creşte şi va dori să călătorească într-o ţară străină. Clubul îi urează succes în carieră, multe realizări sportive şi împliniri în plan familial.
Se arată în încheierea comunicatului

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj