Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Finanţată de primărie,
Oltchim rămâne în Liga naţională
Echipa se transformă în HC Oltenia
Ana - Maria CONSTANTINESCU ,25 iunie 2013,22:32 nr. afisari:2953

Echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea rămâne în Liga Naţională. Campioana României va deveni HC Oltenia şi va prelua palmaresul echipei. Handbal Club Oltenia va fi finanţat de autorităţile locale. Consiliul Local Râmnicu Vâlcea a aprobat cu unanimitate de voturi participarea municipiului în calitate de asociat la HC Oltenia. Primăria va deţine 98% din noua structură. Celelalte două procente vor fi împărţite între societăţile Anabella şi Boromir.

Preluarea se va face liberă de orice sarcini, debite, obligaţii de orice altă natură. Am făcut această mutare după modelul echipelor Rulmentul Braşov şi Danubius Galaţi, care au fost şi ele preluate de municipalitate. Vom menţine handbalistele aflate încă sub contract cu HC Oltchim, adică Safta, Polocoşer, Curea, Buceschi şi Băbeanu. Probleme vor fi la Managarova, care pe 30 iunie devine liberă dacă nu i se vor acorda drepturile financiare, care sunt mari. De asemenea, din informaţiile pe care le avem noi, Iulia Curea este însărcinată. S-a mai discutat cu Roxana Cherăscu şi Stăncuţa Guiu, care sunt de acord să pună umărul la noul proiect. Vom mai lua handbaliste de la Centrul Naţional de Excelenţă şi de la echipa Energetic şi vom mai căuta jucătoare de la alte echipe.
Gigi Matei, primarul interimar al Râmnicului

Edilul a mai spus că obiectivul HC Oltenia pentru noul sezon este ca echipa să se claseze în primele cinci locuri. Ulterior, vizează cupele europene. Antrenor principal al HC Oltenia ar urma să fie, potrivit unor surse, Maria Torok. Echipa de handbal feminin Oltchim nu se mai putea înscrie în următoarea ediţie a Ligii Naţionale din cauza problemelor financiare. Noua formulă salvează handbalul oltenesc. Termenul-limită de înscriere în Liga Naţională este 30 iunie.

 
Curs valutar BNR - 17-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj