Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Zvezda Zvenigorod - Oltchim Rm. Vâlcea 23-26 (15-13)
O victorie pentru moralul chimistelor
Prin punctele de la Zvenigorod, Oltchim rămâne în lupta pentru calificarea în sferturi
Alin VANCEA ,3 martie 2013,20:57 nr. afisari:1616

Oltchim a învins sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 26-23 pe Zvezda Zvenigorod în cel de-al patrulea meci din grupa a 2-a principală a Ligii Campionilor. Elevele lui Vestergaard au revenit miraculos în partea a doua şi au obţinut o victorie vitală în drumul către semifinale, după ce la pauză erau conduse cu două goluri diferenţă, după o evoluţie ştearsă.

Jucând fără orizont şi incomodate de tactica de apărare a gazdelor, jucătorele de la Oltchim au ratat foarte multe atacuri poziţionale, ceea ce le-a permis rusoaicelor să marcheze gol după gol şi să obţină o diferenţă de două goluri la pauză, scor 15-13. Şi asta cu toată opoziţia portarului echipei vâlcene, Silvia Navarro, care a avut o evoluţie bună.

Bulatovici a fost cea mai bună marcatoare a Oltchimului în primele 30 de minute, reuşind cinci dintre cele 13 goluri ale echipei lui Jakob Vestergaard. Unul dintre atuurile echipei din România a fost portarul Paula Ungureanu, care a avut o evoluţie foarte bună după pauză, atunci când a fost introdusă între buturi de către antrenorul Jakob Vestergaard.

Având poarta “închisă”, vâlcencele s-au motivat mult mai bine şi au fost mult mai bine organizate şi precise în ofensivă, reuşind  să recupereze ecartul şi chiar să treacă în avantaj la patru goluri spre finalul meciului. Bulatovici a fost din nou golgheterul Oltchimului, graţie celor şapte goluri marcate. Cele mai bune marcatoare ale Oltchimului: Bulatovici 7, Meiroşu 4, Managarova 3, Manea 3, Stanca 3.

Şi-au arătat valoarea

Meciul de astăzi s-a jucat sub cea mai mare presiune din acest sezon. A fost un meci în deplasare, am câştigat şi am reuşit să facem şi o premieră: prima victorie în Rusia. Am mai avut un egal, dar aceasta e şi mai preţioasă, e în fază superioară de Liga Campionilor. Fetele au arătat astăzi nu doar ce valoare reală au, ci şi caracter. Rezultatul arată că Oltchim a început să joace la valoarea sa, iar de acum încolo, dacă nu apar probleme de sănătate, cred că echipa se va duce spre obiectiv. Cu certitudine a contat şi faptul că am reuşit să rezolvăm o parte din problemele financiare, au jucat şi ele mai liniştite şi au văzut că ne pasă cu adevărat. Nu am avut timp să discutăm şi să mediem problemele cu cele patru jucătoare care au depus memorii, dar o vom face la revenirea echipei. Sunt şi ele, ca toată echipa, conştiente că suntem aproape de performanţă, iar noi vom face eforturi în continuare să le asigurăm tot ce trebuie pentru a ne îndeplini obiectivul.
Petre Berbecaru

 
Curs valutar BNR - 17-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj