Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
HC Oltenia începe să se contureze
Mori Torok Duca va conduce banca tehnică a HC Oltenia
Noul club de handbal înfiinţat de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, cu ajutorul firmelor Anabella şi Boromir, va avea drept antrenoare o fostă mare handbalistă
Cosmin LENGYEL ,3 iulie 2013,00:38 nr. afisari:4821

Prezenţi luni la Primăria Râmnicului, edilii locali, împreună cu preşedintele FRH, Cristian Gaţu, şi conducerea CS Oltchim au lămurit lucrurile privind înscrierea noii echipe HC Oltenia în Liga Naţională şi au prezentat staff-ul tehnic al clubului nou înfiinţat. Astfel, pentru ca HC Oltenia să poată evolua din sezonul viitor în Liga Naţională de handbal feminin, CS Oltchim va trebuie să se înscrie prima în campionat, iar mai apoi să predea locul echipei întemeiate de Primărie. După ce locul în Liga Naţională va fi dobândit, HC Oltenia îşi va schimba denumirea în HCM Râmnicu Vâlcea. La conducerea băncii tehncie se va afla fosta mare jucătoare Mori Torok Duca, iar preşedintele HC Oltenia va fi fostul arbitru internaţional Toma Pleşa. Deşi jucătoarele care mai erau sub contract cu Oltchim se vor afla în tratative cu noua echipa de handbal a Vâlcii, este greu de crezut că handbaliste precum Managarova, Băbeanu sau Buceschi vor putea fi susţinute de HC Oltenia. Astfel, primarul interimar al municipiului Râmnciu Vâlcea, Gigi Matei, a declarat că se va apela la junioarele de la Energetic şi Centrul Naţional de Excelenţă, iar obiectivul va fi clasarea pe locurile cinci - şase.

Am ales-o pe Mori la conducerea băncii tehnice deoarece este o valoare enormă, va avea acum şansa care i-a lipsit până în momentul de faţă. Pentru această decizie eu îmi asum toată răspunderea. Privind lotul, vom apela la junioarele de la Energetic şi Centrul Naţional de Excelenţă, iar obiectivul va fi clasarea pe locurile cinci - şase.
A declarat primarul

«Părintele» Oltchimului, Ioan Gavrilescu, cel care a condus gruparea vâlceană timp de 33 de ani, consideră că este un mare succes salvarea handbalului vâlcean, chiar dacă va începe de la un nivel mai mic.

Este un mare succes că s-a salvat handbalul vâlcean, chiar dacă începe de la un nivel mai mic. Le mulţumesc primarului şi consilierilor locali pentru implicarea lor. Cu răbdare, în unu - doi ani, Vâlcea poate reveni unde îi este locul, pe podiumul Ligii Naţionale.
Ioan Gavrilescu

Privind salvarea Oltchimului, preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a susţinut că se putea realiza acest lucru încă din primăvară.

Am fost atunci la o şedinţă a Consiliului Judeţean, abia s-au aprobat 100 de mii de lei, o sumă infimă, dar atunci putea fi salvată echipa. Au fost patru - cinci societăţi mari care au vrut să preia echipa, dar nu şi datoriile către stat. A fost şi un management defectuos la Oltchim, salariile au crescut considerabil în ultimii ani şi s-au bazat doar pe susţinerea combinatului chimic, care a căzut. Sunt convins că, dacă echipa câştiga Liga Campionilor, alta era situaţia. Şi jucătoarele au o parte din vină, au avut şase goluri avans cu nouă minute înaintea finalului jocului retur din Ungaria. Sunt sigur că, dacă treceau de Gyor, se câştiga şi Liga Campionilor.
Gaţu

 
Curs valutar BNR - 23-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj