Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Probleme de lot la Oltchim Rm. Vâlcea
Ionela Stanca şi-a reziliat contractul
Preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, a avut o ieşire dură la adresa jucătoarei, acuzând-o de trădare
Alin VANCEA ,7 martie 2013,21:35 nr. afisari:2113

Problemele pe care clubul vâlcean le are par a nu se mai termina. De data aceasta este vorba despre faptul că una dintre cele mai cunoscute jucătoare de la Oltchim, Ionela Stanca, a ales să nu mai continue activitatea aici. Stanca şi-a realizat ieri contractul, invocând datoriile acumulate, reale de altfel. Situaţia nu i-a căzut deloc bine preşedintelui clubului, Petre Berbecaru având o reacţie destul de dură la adresa jucătoarei.

Am încheiat discuţiile cu jucătoarea, dar şi cu avocata ei şi pot anunţa că a avut loc rezilierea contractului. Stanca nu va face nici deplasarea la Budapesta, pentru meciul cu FTC. Îmi asum toate declaraţiile şi spun în felul următor în ceea ce o priveşte: toate acestea se întâmplă în condiţiile în care clubul a făcut pentru ea mai mult decât pentru orice jucătoare română, inclusiv plata pe perioada cât a fost însărcinată. Este prima româncă ce ne întoarce spatele, deşi a mâncat o pâine bună la noi timp de şase ani. Dar cred că noi, clubul şi cu mine, suntem de vină pentru tot, trebuia să ştiu că, dacă o jucătoare trădează o dată, o va mai face şi a doua şi a treia oară. De aceea, atenţionez toate cluburile interesate de un contract cu ea: nu o interesează decât propria persoană şi nu ezită să trădeze.
Berbecaru

Oficialul vâlcean a mai precizat că restanţele clubului către Ionela Stanca nu sunt de 60 de zile.

Ea a fost plătită inclusiv pe luna decembrie, deci practic vorbim de restanţe pe luna ianuarie, pentru că salariile pe februarie nu se plătesc încă. Mergem în continuare fără Stanca şi la Budapesta, şi după aceea.
Oficialul vâlcean

Ionela Stanca şi-a depus memoriu la FR de Handbal la finalul lunii trecute, acuzând clubul Oltchim de restanţe financiare de peste 60 de zile. Comisia de Memorii a FRH a dat termen clubului să achite restanţele până în 6 martie inclusiv, dar, în urma medierilor dintre jucătoare, avocata sa şi Oltchim, s-a ajuns la rezilierea contractului. Altfel, reamintim că sâmbătă, de la ora 17, Oltchim va juca un meci hotărâtor pentru ea în Liga Campionilor, la Budapesta, în faţa celor de la FTC. O nedorită înfrângere scoate echipa vâlceană din cursa pentru calificarea în sferturile celei mai importante competiţii continentale de handbal feminin.

Nu numai Ionela Stanca a depus memoriu. Aşa cum aminteam într-unul din numerele trecute, şi trei jucătoare din străinătate au recurs la acelaşi mod de a-şi rezolva diferendul financiar cu clubul vâlcean. Este vorba despre Navarro, Barbosa şi Pineau. Din câte se pare, preşedintele Berbecaru a ajuns însă la o înţelegere cu handbalistele amintite şi deocamdată acestea au ales să continue activitatea la club. Cel puţin până la încheierea competiţiilor oficiale internaţionale, vorbind aici de Liga Campionilor, handbalistele în cauză vor rămâne la Oltchim. Ionela Stanca devine astfel prima şi rămâne, deocamdată, singura jucătoare care părăseşte clubul vâlcean în urma problemelor financiare din acest an.

 
Curs valutar BNR - 17-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj