Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Oltchim Rm. Vâlcea - Corona Braşov 40-41 (16-15, 36-36)
Înfrângere nescontată pentru Oltchim
Cu marea majoritate a jucătoarelor de talie internaţională, echipa vâlceană nu a reuşit să treacă de Corona
Alin VANCEA ,21 mai 2013,22:13 nr. afisari:1815

Campioana en-titre s-a oprit în sferturile Cupei României, fiind depăşită, după executarea loviturilor de la şapte metri, de Corona Braşov. Debutul Steluţei Luca pe banca tehnică vâlceană a fost aşadar unul nefericit, iar jocul elevelor sale, în multe momente, dezamăgitor. Luni seara, în Arena “Antonio Alexe” din Oradea, echipa mai motivată a reuşit să se impună. Deşi departajarea s-a făcut la loviturile de la şapte metri, se poate spune asta pentru a veni în compensare cu valoarea individuală a jucătoarelor şi diferenţa de salarizare, până la urmă.

După această înfrângere, au apărut şi primele acuzaţii, jucătoarelor vâlcene fiindu-le reproşat faptul că îşi petrec nopţile prin cluburi şi puburi. Fără a avea la dispoziţie un lot la fel de strălucitor ca Luca, Mariana Târcă a ştiut să exploateze la maxim calităţile elevelor sale şi, printr-un joc precis şi combinativ, şi-a ţinut echipa aproape de “galactice” pe tot parcursul partidei. Un semnal de alarmă a fost tras încă de la pauză, dar, probabil, vâlcencele s-au bazat pe o parte a doua a jocului mult mai bună. Ultimele 30 de minute nu au adus acea revenire mult sperată. Cu apărări rarefiate, în care s-au făcut greşeli şi de o parte şi de alta, cele două echipe au contat mai mult în atac. De altfel, în repriza a doua s-a înregistrat un scor cu care s-au încheiat nu puţine meciuri din Liga Naţională: 21-20 în favoarea Coronei. Victoria braşovencelor în timpul regulamentar a fost extrem de aproape, Oltchim egalând prin Farcău cu 20 de secunde înaintea finalului, împingând astfel jocul la aruncările de departajare. Formaţia vâlceană a fost însă depăşită la loviturile de la şapte metri, cu scorul de 5-4, după ce scorul a fost egal la finalul timpului regulamentar, 36-36 (16-15).

Bulatovic, iarăşi Bulatovic

Singura aruncare de la şapte metri care s-a ratat pentru Oltchim a venit din partea Katarinei Bulatovic. Jucătoarea amintită, una de care se leagă multe amintiri neplăcute în acest sezon, a aruncat slab, fără concentrare, mingea ei fiind parată cu destulă uşurinţă de portarul braşovean. Pentru vâlcence au transformat Meiroşu, Brădeanu, Farcău şi Barbosa, iar pentru braşovence Apetrei, Zamfir, Chiper, Brânzan şi Druţu. În semifinale s-au mai calificat HC Dunărea Brăila, care a dispus în sferturi de HC Zalău cu 27-24 (11-11), CSM Bucureşti, care a trecut neaşteptat de “U” Jolidon Cluj, cu 35-34 (20-17), şi HCM Baia Mare, învingătoare în duelul cu HCM Roman, scor 31-28 (15-15). Aseară, în semifinale, Corona Braşov a întâlnit Dunărea Brăila, iar CSM Bucureşti pe HCM Baia Mare.

Bucurie în tabăra Coronei

Imediat după victoria din faţa Oltchimului, aşa cum era de aşteptat, bucuria jucătoarelor de la Corona şi a staff-ului tehnic a fost maximă.

Cred că am realizat cea mai mare performanţă şi mai cred că fetele au scris istorie la Oradea. Le felicit pe jucătoare, pentru că nu este la îndemâna oricui să învingă o echipă atât de valoroasă precum Oltchim. Nu eram pregătiţi pentru a sta mai mult la Oradea, dar acum suntem nevoiţi să ne mai amânăm plecarea. Chiar dacă am fost lipsiţi de aportul a trei jucătoare, Dedu, Burghel şi Pricopi, am reuşit marea victorie, care spală păcatele dintr-un întreg sezon. Totul este acum să uităm cât mai repede de acest succes istoric şi să ne recuperăm pentru meciul de mâine, pentru că avem o şansă mare să ne îndeplinim obiectivul, acela de a prinde un loc în cupele europene.
Sorin Târcă, director sportiv la Corona Braşov

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj