Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Gyor ETO - Oltchim, astăzi, ora 20
Încredere maximă în şansa lor
Jucătoarele de la Oltchim speră să profite de statutul de favorită al echipei Gyor
Alin VANCEA ,10 aprilie 2013,21:41 nr. afisari:1415

Meciul retur din faza semifinalelor Ligii Campionilor dintre Oltchim şi Gyor ETO a fost prefaţat de mai multe jucătoare de la echipa vâlceană. Extrema Oltchimului Ramona Farcău anticipează un meci de zile mari al campioanei României, astăzi, la Veszprem, şi crede că maghiarele pot pica în capcana de a se crede mari favorite şi deja calificate în finala Ligii Campionilor.

Încă de la începutul grupelor principale noi am fost considerate victime sigure. Puţini ne mai dădeau şanse de calificare în semifinale, în fiecare meci am jucat cu presiune maximă, mai ales după înfrângerile cu FTC şi Krim. Am demonstrat că putem face meciuri mari şi ne-am calificat. Joi mergem să câştigăm şi să ne calificăm. Noi nu mai avem nimic de pierdut, maghiarele sunt mari favorite şi se pot considera deja calificate. Trebuie să profităm de această capcană în care pot cădea. Nu ne interesează că se joacă joia, mergem la Veszprem să învingem şi să ne calificăm. Noi am avut presiune mai mare decât ele la Bucureşti. Am jucat în faţa unor tribune pline, toţi oamenii au aşteptat multe de la noi. Noi am încercat să dăm totul, dar am greşit prea mult. E drept că am făcut o apărare destul de bună şi că se spune că apărarea îţi câştigă un meci. Nu e suficient însă, pe lângă faza defensivă îţi trebuie un atac bun, şi nouă ne-a lipsit, nu am prea băgat mingea în poartă. Dacă vom avea şi un atac eficient, atunci ne putem califica şi le putem face oamenilor o bucurie mare.
A declarat ieri jucătoarea

La fel de optimistă este înaintea partidei şi Alexandrina Barbosa. Handbalista transferată în vara trecută la Oltchim spune că nu s-a pierdut nimic şi că valoarea echipei poate aduce un rezultat pozitiv.

Nu mizăm pe noroc, ar fi o tactică deficitară. Nici nu ştiu cât de norocoase putem să fim. Ştim ce avem de făcut. Trebuie să dăm totul din noi, să jucăm cu mult mai bine decât la Bucureşti şi să le învingem. Putem să facem o partidă excelentă dacă vom juca toate la capacitate maximă. În ceea ce mă priveşte, sunt decisă să fac cel mai bun meci de la venirea mea la Râmnicu Vâlcea. Sunt pregătită sută la sută, nu mă gândesc la altceva decât la acest meci, nu mă gândesc ce voi face apoi, nici dacă voi pleca sau nu de la Oltchim. Importantă este calificarea.
A susţinut, la rândul ei, Barbosa

O altă jucătoare a echipei vâlcene, Iulia Puşcaşu, a declarat:
Nu este momentul să plângem. Nu suntem nici vesele, dar atmosfera este una bună. Imediat după înfrângerea de la Bucureşti, Jakob Vestergaard ne-a strâns pe toate şi ne-a explicat că nu este nimic pierdut. Ne-a dat şi exemple din trecut, când s-au întors rezultate şi calificări care păreau pierdute. Suntem unite şi mergem la Veszprem să ne batem pentru calificare. Până la urmă aşa este în sport, trebuie să existe un învins şi un învingător. Şi noi, şi Gyor avem loturi valoroase, din păcate numai una dintre formaţii merge mai departe.

------
Atitudine

«Trebuie să facem o partidă formidabilă»

În ceea ce priveşte returul cu Gyor, Jakob Vestergaard apreciază că echipa pe care o antrenează porneşte cu şansa a doua.

Gyor ne-a învins la Bucureşti, la două goluri avans, şi normal că este favorită în acest moment. Rămânem cu şansa noastră de calificare, dar trebuie să nu mai facem aşa de multe greşeli. Şi eu ştiu, şi fetele ştiu că trebuie să facem o partidă formidabilă la Veszprem. Am mai trecut prin ceva asemănător cu Viborg, atunci când am întors o înfrângere, tot la două goluri avans. Şi acolo erau handbaliste valoroase, şi la Vâlcea sunt, nu văd de ce nu se poate repeta istoria.
Antrenorul danez

În altă ordine de idei, actualul tehnician al Oltchimului este tentat să continue activitatea la clubul vâlcean.

Mereu sunt întrebat dacă plec de la Oltchim şi chiar nu înţeleg de ce. De ce să plec, de ce să nu rămân? Nu am discutat cu cei din conducere despre sezonul viitor, despre viitorul meu de la Vâlcea, pentru simplul fapt că nu s-a terminat cel actual. Nu ar fi penibil să mă duc, înainte de returul cu ETO Gyor, să întreb ce fac eu după această partidă dificilă? Oricum, nu cred că o formaţie cum este Oltchim va dispărea. Titlul naţional este câştigat, participarea în Liga Campionilor este asigurată. Indiferent care vor fi jucătoarele ce vor pleca, vor rămâne destule handbaliste valoroase, printre care şi Cristina Neagu. Dacă mă întrebaţi de problema bugetului, a banilor, nu am cum să vă răspund, pentru că nu o cunosc. Sunt sigur că oamenii din conducere vor spune care este situaţia după meciul de joi.
A declarat, referitor la subiect, Vestergaard

------
Apreciere

Berbecaru, la fel de optimist

Nici conducerea clubului nu este departe de cele declarate de jucătoare. Preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, este încrezător într-un rezultat bun la Veszprem. Unul dintre motivele pentru care oficialul Oltchimului face o asemena apreciere ţine de modul în care echipa se poate mobiliza în deplasarea din Ungaria.

Eu zic că fetele au trecut foarte bine peste acest eşec, pentru că au pornit de la ideea că mai prost şi mai slab decât au jucat la Bucureşti n-o mai pot face. Dacă ele îşi fac jocul obişnuit, atunci pot întoarce rezultatul. Încărcătura nu mai este la fel de mare, pentru că nu mai au ce pierde, îşi joacă ultima carte. Cuplul de arbitri are o vastă experienţă şi nu cred că-şi pot păta blazonul. Refuz să cred că vor face greşeli grosolane.
Berbecaru

 
Curs valutar BNR - 16-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj