Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Regrete pentru situaţia de la Oltchim
Gavrilescu deplânge situaţia în care a ajuns echipa
Omul care a creat practic una dintre cele mai galonate formaţii din handbalul european nu mai are susţinere
Alin VANCEA ,29 mai 2013,22:43 nr. afisari:1939

După zeci de ani în care a atras toate privirile, Oltchim a ajuns acum într-o situaţie de plâns. Fără un lot competitiv şi fără speranţe prea mari pentru viitor, cel puţin apropiat, Oltchim nu poate spera la prea multe.

Referitor la subiect, Ioan Gavrilescu, cel de numele căruia se leagă cele mai mari rezultate ale echipei vâlcene, a declarat:
Îmi pare enorm de rău. Pentru mine este ca şi cum am pierdut pe cineva drag, pe cineva din familie. Pentru că eu nu am moştenit această echipă, am creat-o. Din 1979, împreună cu câţiva oameni, am creat această poveste care avea să devină un brand pentru România şi pentru Europa. Spun asta pentru că nicio altă echipă de handbal nu a avut această longevitate în cupele europene. Oltchim a fost prezentă 30 de ani neîntrerupt în aceste competiţii şi mă îndoiesc că o altă echipă din lume va egala curând această performanţă.

Ioan Gavrilescu a mai spus că nu înţelege de ce un nume atât de mare din sport nu atrage investitori. Deşi s-au vehiculat mai multe nume importante pentru preluarea bugetului, dacă se poate spune aşa, nu a existat nicio finalitate. Practic, echipa nu a primit vreun sprijin consistent, motiv pentru care s-a ajuns în situaţia de a renunţa la toate valorile din lot, dar şi la parcursul internaţional. “În calitatea mea de acum, de preşedinte de onoare, sunt mâhnit şi dezamăgit că nu s-a găsit niciun investitor în toată România care să dea o mână de ajutor acestei echipe. E un sentiment pe care nu-l pot descrie în cuvinte. Este foarte uşor să dărâmi, dar este atât de greu să reconstruieşti”, a precizat Ioan Gavrilescu.

 
Curs valutar BNR - 23-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj