Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
O multitudine de probleme la Oltchim
«Echipă serioasă, căutăm jucătoare, antrenor şi sponsor»
Cu toate că abia s-a terminat sezonul, la formaţia vâlceană se pregăteşte parcursul viitor, fiind multe de rezolvat
Alin VANCEA ,22 mai 2013,21:20 nr. afisari:2176

Ultimele zile au adus din nou în faţă problemele Oltchimului. Acestea sunt diverse şi ating toate compartimentele. Când vine vorba despre jucătoare, echipa vâlceană nu se va mai baza, din sezonul viitor, pe Ramona Farcău. Extrema a ales să nu-şi prelungească înţelegerea cu Oltchim, deşi nu are nici o nouă propunere.

Nu am semnat cu nicio altă echipă, nu m-am decis încă unde voi juca. Cu siguraţă nu voi continua la Oltchim. M-a tentat chiar şi gândul să îmi închei cariera, dar am decis să mai continui un an. Săptămâna viitoare voi şti exact la ce echipă voi juca din sezonul viitor.
Extrema în vârstă de 33 de ani

Ramona Farcău este una dintre cele mai vechi jucătoare de la Oltchim, ea sosind în tabăra vâlceană în 2006. În sezonul 2012 - 2013, Ramona Farcău a devenit campioană cu Oltchim pentru a şaptea oară consecutiv. Un alt domeniu sensibil al echipei este finanţarea. Problemele financiare din sezonul care abia s-a încheiat au atras ca un magnet problemele în joc. În aceste zile, conducerea clubului face eforturi pentru a convinge un nume mare să investească la Oltchim.

Noi nu avem în momentul de faţă un sponsor principal, dar nu este exclus să apară unul. Facem eforturi, toţi cei din club, să găsim şi alţi sponsori pe lângă cei existenţi deja, fiindcă o suplimentare a bugetului este întotdeauna binevenită. Ne-am gândit inclusiv la Ford, care are o fabrică în Oltenia, la Craiova. E drept, şi în Craiova există o echipă feminină de handbal, chiar în prima ligă, dar Oltchim înseamnă altceva. Oltchim este deja un brand, toată Europa ştie de echipa noastră, iar orice sponsor care şi-ar asocia imaginea cu această echipă ar beneficia de o expunere deosebită. Ford, dacă vine alături de noi şi contribuie, să zicem, cu un milion de euro pe an, atunci devine sponsor principal şi ar da şi numele echipei.
Berbecaru

Nici când vine vorba despre conducerea tehnică lucrurile nu stau roz. Din contră. La ultimul meci, cel din Cupa României, pe banca tehnică a stat Steluţa Luca. Cum rezultatul a fost negativ, Oltchim fiind eliminată de Corona, se pare că Luca nu este o opţiune pentru conducere atunci când vine vorba despre postul de antrenor principal.

Steluţa va rămâne în staff, sunt şanse mari, dar nu ca antrenor principal. De altfel, am impresia că nici ea nu-şi doreşte cu tot dinadinsul să preia această funcţie acum, cred că i-ar mai trebui ceva experienţă. În principiu, nici variantele Radu Voina şi Gheorghe Tadici nu sunt de actualitate. Tadici nici n-ar avea cum să vină: pe lângă faptul că e selecţioner, este prins şi cu proiectul său de la Zalău. Avem nişte nume pe listă, dar nu vreau să le divulg, ca să nu facem valuri.
A delimitat subiectul Petre Berbecaru

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj