Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Oltchim Rm. Vâlcea - Danubius Galaţi, azi, ora 19.30
Din nou în sala «Traian»
Oltchim dispută primul meci de campionat, după eşecul cu Gyor, în faţa propriilor suporteri
Alin VANCEA ,17 aprilie 2013,21:56 nr. afisari:1433

Partida cu Gyor din semifinala Ligii Campionilor va rămâne de referinţă în istoria clubului vâlcean. Multe dintre evenimentele prin care echipa va trece de acum înainte se vor raporta la partida amintită. Este şi cazul meciului de astăzi, din competiţia internă, primul după semifinala de la Gyor. Oltchim întâlneşte, de la ora 19.30, ultima clasată din Liga Naţională, Danubius Galaţi, în ce de-a XX-a etapă din competiţia internă.

Partida este una dezechilibrată, în discuţie intrând doar scorul de pe tabelă sau, mai bine zis, diferenţa la care se vor impune gazdele. Chiar nu există nicio comparaţie între cele două formaţii, jocul putând fi considerat un simplu galop de sănătate pentru vâlcence. Mai mult, aşa cum declara înaintea partidei preşedintele clubului, Petre Berbecaru, Oltchim va juca cu garnitura de bază, singura jucătoare pe care Jakob Vestergaard nu o mai are la dispoziţie fiind Pineau. Aceasta şi-a reziliat contractul cu Oltchim de comun acord şi deja a părăsit România. Referitor la viitorul Oltchimului, lucrurile au fost spuse răspicat de Petre Berbecaru, care a dat asigurări că echipa va merge înainte.

Un singur lucru am de spus, mare şi lat: echipa de handbal feminin din Râmnicu Vâlcea nu moare. Săptămâna aceasta ne definitivăm strategia pentru noul sezon, iar de lunea viitoare vom începe discuţiile individuale cu fiecare jucătoare. Sezonul nu e încă încheiat, mai avem câteva meciuri. Pot să spun că Oltchim va încheia frumos sezonul, cu titlul de campioană şi Cupa României. La Cupa României vor fi ultimele meciuri din acest sezon, la finalul lunii mai. Dacă am ratat Liga Campionilor în acest an, nu înseamnă că ne dezintegrăm, cum văd că speră mulţi. Despre jucătoare, pot spune doar că singura de care ne-am despărţit şi se ştie deja oficial este Allison Pineau. Despre celelalte nu pot spune nimic, pentru că niciuna nu a venit oficial să ne anunţe de vreo plecare. Nici măcar cu Marija Jovanovic nu e prea clară situaţia, deşi se spunea că a semnat cu Astrahan, în Rusia.
Berbecaru, oficialul anunţând şi faptul că bugetul pentru sezonul viitor se va situa undeva în jurul a un milion şi jumătate de euro

 
Curs valutar BNR - 22-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj