Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Neînţelegeri între Oltchim şi ETO Gyor
Berbecaru: «Am depus un nou memoriu la EHF»
Oficialul echipei din Vâlcea reclamă faptul că formaţiile în cauză au fost tratate diferit
Alin VANCEA ,20 martie 2013,21:44 nr. afisari:1873

Preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, a declarat, miercuri, că a depus un nou memoriu către EHF, în care solicită modificarea datei meciului retur din semifinalele Ligii Campionilor, cu formaţia Gyor ETO.

Preşedintele clubului vâlcean şi-a exprimat oficial nemulţumirea pentru faptul că EHF a stabilit ca dată de desfăşurare a partidei retur dintre Oltchim şi Gyor data de 11 aprilie. Oltchim nu doreşte să joace la doar cinci zile după partida tur, care va avea loc pe 6 aprilie, la ora 18, în Sala “Traian” Râmnicu Vâlcea.

Oficialii clubului oltean susţin respectarea datelor oficiale, de 13 sau 14 aprilie. Maghiarii ar fi dorit să joace pe 11 aprilie motivând că sala din Veszprem este ocupă în weekend cu activităţi de promovare a întreprinderilor mici şi mijlocii din Ungaria.

Am trimis un nou memoriu la EHF, în care ne susţinem poziţia şi nu suntem de acord cu data de 11 aprilie pentru partida retur cu Gyor, aprobată de EHF, la doar cinci zile după cea tur, de la noi. Le-am exemplificat în memoriu inclusiv titlurile din presa română pe acest subiect, am făcut cerere de respectare a datelor oficiale, de 13 sau 14 aprilie, şi am invocat un motiv în plus. Ungaria nu are doar sala de la Veszprem cu capacitate mare. Mai sunt la Budapesta două, la Pecs, la Szeged, la Debrecen. De ce Gyor doreşte neapărat Veszprem, când aceea e ocupată la data returului? Nu ni se pare corect deloc. Am propus să inversăm turul cu returul, dar au luat foc, nici să n-audă. Că doresc returul la ei acasă. Pentru noi ar fi fost perfect, puteam juca în faţa a 14.000 de fani. Aşteptăm răspunsul de la EHF la acest al doilea memoriu. În primul rând, dincolo de oboseala fetelor şi distanţa mică dintre cele două meciuri, echipa noastră va fi privată de susţinători. Cine îşi poate lua două zile libere de la serviciu la mijlocul săptămânii, doar pentru că Gyor nu acceptă altă sală şi altă dată?
Berbecaru

EHF le-a cam ţinut partea

EHF a publicat marţi seară, pe site-ul oficial, datele jocurilor din semifinalele Ligii Campionilor. Manşa tur, în această variantă, ar avea loc pe 6 aprilie, la Râmnicu Vâlcea, iar cea retur pe 11 aprilie, la Veszprem.
Ungurii au cerut devansarea meciului retur, din 13 sau 14, în 11, deoarece sala din Veszprem este ocupată cu o expoziţie, chiar în intervalul oficial al returului cu Oltchim. EHF a aprobat solicitarea fără a ţine cont de protestele echipei Oltchim, care a înaintat şi marţi un memoriu. Reamintim că echipa maghiară a refuzat să joace în sala proprie, din Gyor, din cauza faptului că Sala “Magvassi Mihaly” nu are decât 2.756 de locuri. La Veszprem, sala locală are 6.000 de locuri.

 
Curs valutar BNR - 22-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj