Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Oltchim este invincibilă pe plan intern
Al şaptelea titlu consecutiv pentru galaxia din Vâlcea
Superechipa olteană a terminat cu victorie şi ultima etapă din campionatul intern, învingând HCM Baia Mare
Alin VANCEA ,15 mai 2013,22:19 nr. afisari:1574

Deşi avea titlul intern acontat cu multe etape înaintea finalului de campionat, Oltchim Rm. Vâlcea nu a dat nicio şansă adversarei din ultimul joc al competiţiei interne. Formaţia din Baia Mare a fost victimă sigură, deşi vâlcencele nu s-au întrebuinţat serios. 35-26 (15-13) a fost scorul cu HCM Baia Mare şi Oltchim a fost sărbătorită de cei peste 1.200 de spectatori pentru cucerirea celui de al XIX-lea titlu, al şaptelea consecutiv. S-a înregistrat însă şi o premieră în cariera unor jucătoare precum Barbosa, Navarro sau Bulatovic, aflate la primul titlu în România, ca de altfel şi antrenorul Jakob Vestergaard. Aşa cum aminteam, la finalul jocului echipa vâlceană a sărbătorit cucerirea titlului, primind totodată şi tricourile şi medaliile de campioană. Handbalistele din Vâlcea au încheiat sezonul având un bilanţ de 20 de victorii din 20 posibile. Cu toate acestea, sezonul nu s-a terminat, Oltchim urmând să participe la turneul din Cupa României, de la Oradea. Oltchim va avea statutul de favorită şi în Cupa României, fiind de aşteptat să câştige un nou trofeu. Altfel, referitor la sezonul internaţional viitor, Oltchim va juca direct în grupele Ligii Campionilor şi, mai mult, va fi cap de serie la tragerea la sorţi. Amabil, la finalul partidei Jakob Vestergaard a făcut o serie de afirmaţii măgulitoare la adresa clubului vâlcean şi nu numai.

Îmi pare foarte rău că plec de la Râmnicu Vâlcea, din România. M-am simţit excelent aici, nu o să uit niciodată atmosfera din sala «Traian», acest oraş frumos, nu o să uit nici Constanţa şi Marea Neagră. Îmi pare bine însă că voi fi din nou alături de familia mea din Danemarca. Voi reveni la Oltchim dacă va fi nevoie de mine, peste un an, doi, trei. De asemenea, voi reveni în România dacă va fi nevoie de mine la echipa naţională. În această ţară handbalul feminin este dezvoltat, handbalistele sunt talentate şi dornice de afirmare.
Antrenorul danez

Referitor la viitorul internaţional al echipei, Vestergaard este însă destul de sceptic.

E greu de spus ce se va întâmpla în viitor, cert este că echipa nu moare. Vor rămâne handbaliste bune, Barbosa, Managarova, probabil şi Cristina Neagu. Nu ştiu dacă vor pleca alte jucătoare de mare valoare, ca Brădeanu sau Manea. Nu cred că Oltchim se va putea bate pentru Liga Campionilor, dar sunt sigur că va face o figură frumoasă, lotul poate fi completat cu alte handbaliste talentate din România.
A completat tehnicianul

Una dintre jucătoarele extrem de valoroase de la Oltchim care se află la final de contract cu gruparea vâlceană este Aurelia Brădeanu. Ultima perioadă nu a adus veşti prea bune pentru cariera sa însă. Concret, deşi cu alte colege de ale sale s-a discutat prelungirea contractului, “Mica” nu a primit încă o ofertă din partea clubului, motiv pentru jucătoare să spună că nu ştie dacă va continua activitatea la Oltchim.

Am câştigat un nou titlu naţional la Oltchim, dar trebuie să mărturisesc că eu am un gust amar, nu mă pot bucura aşa cum îmi doresc. Nu am trecut peste ratarea calificării în finala Ligii Campionilor, recunosc. În ceea ce priveşte noul proiect de la Oltchim, nu ştiu nimic. Nu am primit nicio propunere, nu am la ce să dau răspuns. Nu ştiu dacă voi rămâne, important este ca echipa să nu moară, ar fi păcat pentru oraş, pentru handbalul din România, pentru tot sportul. Am unele oferte, le voi analiza în perioada următoare.
Brădeanu

Cum Vâlcea se află aproape de Craiova, poate oficialii clubului de profil din Bănie îndrăznesc să facă o propunere. Nu se ştie ce se poate alege! În schimb, conducerea CS Oltchim a spus, prin intermediul unui comunicat de presă, că Aurelia Brădeanu este una dintre handbalistele de la care se aşteaptă un răspuns în ceea ce priveşte rămânerea sau nu la echipă pentru sezonul viitor.

-----
Probleme

Autocarul Oltchimului, pus pe tarabă

Problemele financiare pe care le-a traversat clubul vâlcean în acest an sunt reflectate şi la finalul compionatului. Cu titlul naţional în vitrină, Oltchim poate să rămână fără autocar. Şi asta pentru că structura sportivă vâlceană are datorii către stat. “Avem nişte datorii la stat, dar nu pot spune despre ce sumă e vorba. Eu sper să nu se ajungă până acolo, să rămânem fără bunuri. Avem câteva soluţii să rezolvăm situaţia şi să plătim datoria”, a declarat Petre Berbecaru, preşedintele CS Oltchim pentru săptămâna.net. Dacă nu se rezolvă problemele, Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Rm. Vâlcea va scoate, joi, 23 mai, la licitaţie următoarele bunuri: autobuz M3 marca Setra, an fabricaţie 2007, tracţiune spate, combustibil motorină, 141.966 kilometri rulaţi. Preţul de pornire a licitaţiei (exclusiv TVA) este de 608.269 lei; autoturism marca Daewoo, tip Nubira, an fabricaţie 2003, tracţiune faţă, combustibil benzină, 359.812 kilometri rulaţi. Preţul de pornire a licitaţiei (exclusiv TVA) - 9.096 lei; autoturism marca Volkswagen Passat, an fabricaţie 2008, tracţiune integrală, 200.544 kilometri rulaţi. Preţul de pornire a licitaţiei (exclusiv TVA) - 38.509 lei; ecran led permetral cu 38 cabinete, sistem de control format din calculator, sending card, led soft studio. Preţul de pornire a licitaţiei (exclusiv TVA) este de 148.035 lei.

 
Curs valutar BNR - 19-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj